S’eleven a 79 els migrants morts en el naufragi d'un pesquer davant de la costa de Grècia

Fins al moment han rescatat amb vida 106 persones, però es tem que centenars encara estan desaparegudes

Els equips de salvament atenen els migrants rescatats a Grècia
Els equips de salvament atenen els migrants rescatats a Grècia / Eurokinissi (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de juny 2023 - 13:13 Actualitzat: 14 de juny 2023 - 19:06

Almenys 79 persones migrants han perdut la vida aquest dimecres després d'afonar-se un pesquer amb centenars de persones a bord al mar Jònic, davant la costa grega, tal com ha confirmat una portaveu de la Guàrdia Costanera hel·lena, que ha advertit que "probablement el nombre de morts augmentarà".

Fins al moment han rescatat amb vida 106 persones, catorze de les quals han sigut traslladades a l'hospital de la ciutat de Kalamata, a uns 250 quilòmetres al sud-oest d'Atenes. Segons els mitjans locals, almenys 400 immigrants, de nacionalitats no determinades encara, estaven a bord de l'embarcació de 30 metres d'eslora, per la qual cosa es tem que centenars de persones podrien estar desaparegudes.

La presidenta grega, Ekaterini Sakellaropoulou, s’ha traslladat a la ciutat per a informar-se sobre el succés. Deu embarcacions, una fragata de l'Armada, un helicòpter i un dron de Frontex —l'agència de fronteres de la Unió Europea— participen en les operacions de cerca i rescat.

L'embarcació havia partit amb destinació a Itàlia des de l'est de Líbia i ha naufragat després de bolcar aquesta matinada al sud-oest de la península del Peloponés. En un comunicat, la Guàrdia Costanera grega ha informat que havien localitzat el pesquer cap al migdia d'ahir, dimarts, quan navegava en aigües internacionals al sud de la península grega. A la vesprada, una embarcació dels guardacostes es va acostar per a oferir assistència, ja que havia albirat un gran nombre de persones a la coberta exterior del vaixell, però els que es trobaven a bord van rebutjar l'oferta d'ajuda i van expressar el desig de continuar el viatge rumb a Itàlia, explica la nota. Unes hores després del sinistre, els guardacostes van rescatar al sud de l'illa de Creta altres 80 persones que es trobaven en un veler a la deriva.

Grècia és una de les principals rutes d'accés a la Unió Europea per a refugiats i migrants procedents d'Orient Mitjà, Àsia i Àfrica. La majoria creua a les illes gregues des de la veïna Turquia, però una quantitat creixent d'embarcacions també fan un viatge més llarg i perillós des de Turquia fins a Itàlia passant per Grècia. Vora 72.000 refugiats i migrants han arribat enguany als països de primera línia d'Europa —Itàlia, Espanya, Grècia, Malta i Xipre—, segons dades de les Nacions Unides. La majoria d'ells, a Itàlia.

També et pot interessar

stats