Una vintena de morts, sis d'ells empleats de l'ONU, en un atac israelià contra a una escola de la Unrwa a Gaza

És el quint atac contra el recinte, que dona recer a 12.000 palestins desplaçats, i el més greu, en un únic colp, contra el personal de la Unrwa

Un grup de palestins refugiats contempla els desperfectes causats per l'atac
Un grup de palestins refugiats contempla els desperfectes causats per l'atac / Khamis Al-Rifi (Reuters)

L'exèrcit d'Israel ha tornat a bombardejar una escola de l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Gaza, la Unrwa. L'atac de l'aviació israeliana, que ha llançat dos projectils, ha matat almenys díhuit persones i n'ha ferit díhuit més en la instal·lació, que està a Nuseirat, al centre de la Franja.

Sis de les víctimes són treballadors d'esta agència de les Nacions Unides, entre ells el gerent del centre, l'Al-Jouni, que dona refugi a 12.000 persones desplaçades per l'ofensiva militar de Tel-Aviv al territori palestí. La majoria dels morts són dones i xiquets, segons la Unrwa, que assegura que han patit la xifra més alta de víctimes entre el seu personal d'un sol colp des del començament de la invasió israeliana. Tel-Aviv diu que nou de les víctimes eren milicians.

És el quint atac contra esta escola. El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha qualificat de "totalment inacceptable" la falta de responsabilitat pels assassinats recurrents de civils al recinte, que han matat 40 palestins.

La guerra a Gaza es va desencadenar el 7 d'octubre quan Hamàs va atacar Israel en una incursió en què va matar 1.200 persones i va agafar uns 250 ostatges, segons els registres israelians. La reacció militar posterior d'Israel a la Franja de Gaza ja ha matat més de 41.000 palestins, segons el Ministeri de Salut de l'enclavament.

També et pot interessar

stats