La Unió Europea enviarà 50.000 milions d'euros a Ucraïna fins al 2027

Volodímir Zelenski ha celebrat que l’ajuda finalment s’haja aprovat, després que Hongria hi votara en contra al desembre

Zelenski a la III Cimera de la Comunitat Política Europea
Zelenski a la III Cimera de la Comunitat Política Europea / Pepe Torres

La Unió Europea ha anunciat que desembossarà 50.000 milions d’euros a Ucraïna al llarg de quatre anys, fins a 2027; vora 39.000 seran per a pressupost públic i “reforçar l'estabilitat macrofinancera” del país”, que encara pateix les conseqüències de l'agressió militar russa i depén de l'ajuda exterior per a pagar sous i ajudes i mantindre's. La resta dels diners ha de servir per a secundar noves inversions.

La ministra d’Economia ucraïnesa, Iúlia Svirídenko, ha aclarit que el seu govern encara haurà d’esperar fins al març per a rebre la primera remesa d’aquest finançament, que serà de 4.500 milions d’euros. Svirídenko ha recordat que “el govern de Kíiv es compromet a aprofundir en les reformes econòmiques per a rebre els diners”.

Després que Hongria vetara l'ajuda en l'anterior Consell Europeu de desembre, el president ucraïnés Volodímir Zelenski ha celebrat que els nous fons finalment sí que s'hagen aprovat. “La continuació del suport financer reforçarà a llarg termini l'estabilitat econòmica i financera, la qual cosa no és menys important que l'assistència militar i la pressió de les sancions sobre Rússia”, ha manifestat el cap d’Estat, que ha agraït als líders europeus l’ajuda en una intervenció per videoconferència davant del Consell.

També et pot interessar

stats