Usher anima el descans d'una Superbowl eclipsada per Taylor Swift

Els Kansas City Chiefs s'imposen en la pròrroga als San Francisco 49ers gràcies a un superb Patrick Mahomes i acumula tres campionats en cinc anys

Taylor Swift celebra la victòria dels Chiefs amb el nóvio, el jugador Travis Kelce
Taylor Swift celebra la victòria dels Chiefs amb el nóvio, el jugador Travis Kelce / Carlos Barria (Reuters)

És la cita esportiva de l'any als Estats Units, però l'expectació mediàtica no està només en el que ocorre al camp de joc. Els Kansas City Chiefs han arrabassat en la pròrroga als San Francisco 49ers la 58 edició de la Superbowl en un partit marcat per la superba actuació del quarterback Patrick Mahomes i tots els ulls posats en la graderia, des d'on la superestrella Taylor Swift animava el seu xic, Travis Kelce, que jugava per als de Kansas. El cantant Usher posava la nota musical en el popular xou del descans, una actuació potent en què ha repassat tots els seus èxits i que ha comptat amb l'aparició sorpresa d'algun dels seus col·laboradors més famosos, com Alicia Keys.

Els Chiefs i els 49ers arribaven al final del joc empatats a 19 i el temps addicional començava a favor dels californians (19-22), però gràcies a una remuntada èpica i un touchdown decisiu els de Missouri han pegat la volta al partit fins a situar el marcador en un 25-22, guanyant la quarta Superbowl de la seua història. Així, acumulen tres títols en cinc anys i s'han convertit en el primer equip a guanyar-ne dos consecutius en dènou anys.

El quarterback dels Chiefs, Patrick Mahomes, alça el títol de la victòria en la Superbowl
El quarterback dels Chiefs, Patrick Mahomes, alça el títol de la victòria en la Superbowl / Brian Snyder (Reuters)

Durant l'intermedi Usher agafava la batuta per a omplir d'energia l'Allegiant Stadium de Las Vegas. Quan s'ha fet la llum, el conegut com el rei del R&B apareixia amb un vestuari que retia homenatge a Michael Jackson, fins al punt que ha arribat a replicar diversos passos de ball de la icona del pop, incloent-hi el famós moonwalk. Durant el xou, ha alçat tot el públic amb els èxits mítics de la seua discografia i ha tornat a la dècada dels 2000 de la mà de "Caught up", "Love in This Club" i "My Boo", amb Alicia Keys al piano vestida amb una impressionant granota roja. Will.i.am, Lil Jon i Ludacris l'han ajudat a tancar l'espectacle d'entreacte amb una interpretació enèrgica del seu tema estrela, "Yeah!".

Actuació d'Usher durant el descans de la Superbowl
Actuació d'Usher durant el descans de la Superbowl / Carlos Barria (Reuters)
Actuació d'Usher durant la final de la Superbowl
Actuació d'Usher durant la final de la Superbowl / Brian Snyder (Reuters)
Usher, sense samarreta en un moment del xou
Usher, sense samarreta en un moment del xou / Brian Snyder (Reuters)
Usher i Alicia Keys, durant l'espectacle
Usher i Alicia Keys, durant l'espectacle / Mike Blake (Reuters)

Malgrat tot el poder d'artistes addicionals, Usher sempre ha estat en el centre de l'acció mentre cantava, ballava, es llevava la samarreta i patinava sobre rodes en un escenari brillant, des d'on ha fet un al·legat visual a favor de la cultura afroamericana.

El contrapés mediàtic al cantant estatunidenc de R&B l'ha posat una altra superestrella de la indústria musical, Taylor Swift. Després de setmanes d'especulacions sobre si arribaria a temps per a la gran final de la Superbowl —dissabte tenia un concert a Tòquio en el marc de la gira Eras Tour—, finalment l'estadi de Las Vegas ha embogit quan les enormes pantalles de televisió l'han mostrat unes dues hores abans que començara el partit. L'artista, que acaba de guanyar el seu quart Grammy a millor àlbum de l'any, ha acudit al partit per a animar la parella, Travis Kelce, i ha causat furor a l'Allegiant Stadium. Una vegada ha acabat amb la victòria dels Chiefs, les càmeres han mostrat Swift i el jugador celebrant la victòria amb un bes en els llavis.

Taylor Swift, a l'Allegiant Stadium de Las Vegas
Taylor Swift, a l'Allegiant Stadium de Las Vegas / Mike Blake (Reuters)

La relació entre la cantant pop i Kelce ha augmentat enguany la popularitat de la gran final de la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL) i ha animat els fans a veure-la. Les expectatives han transcendit la gran comunitat de fans que arrossega i han planat també sobre l'ecosistema mediàtic de les dretes. Aquests mitjans han promogut durant dies una teoria de la conspiració que assegurava que la relació entre Swift i Kelce respon a una estratègia comercial de la NFL i l'elit política demòcrata perquè la intèrpret de "Cruel Summer", "Blank Space" o "Love Story" oferira suport explícit a Joe Biden de cara a les eleccions presidencials de novembre.

També et pot interessar

stats