Veneçuela anuncia la detenció de dos espanyols per un presumpte pla contra Maduro

El Ministeri d'Afers Estrangers d'Espanya han desmentit que es tracte de dos agents del CNI

El ministre d'Interior de Veneçuela, Diosdado Cabello
El ministre d'Interior de Veneçuela, Diosdado Cabello / Euroa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de setembre 2024 - 22:23 Actualitzat: 15 de setembre 2024 - 07:59

El ministre de l'Interior de Veneçuela, Diosdado Cabello, ha anunciat, este dissabte en roda de premsa, la detenció de dos ciutadans espanyols, tres estatunidencs i un txec. Els sis detinguts estarien implicats en una presumpta operació que tenia com a objectiu dur a terme “actes terroristes”, entre ells, el d’assassinar el president veneçolà, Nicolás Maduro.

El ministre de l'Interior veneçolà ha assenyalat, de fet, que els dos espanyols tindrien vincles amb el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) espanyol. Una acusació que, fonts del govern estatal, ja han desmentit.

Segons ha dit el mateix ministre, han confiscat més de 400 armes transportades des dels Estats Units. Cabello assegura, a més, que els detinguts tenien el propòsit de portar a Veneçuela un grup de mercenaris perquè assassinaren tant Maduro com a la vicepresidenta executiva, Delcy Rodríguez, i altres dirigents del chavisme. En la roda de premsa on ha fet totes estes declaracions han acudit només mitjans públics veneçolans.

Per la seua banda, fonts del Ministeri d'Afers Estrangers d'Espanya han desmentit que es tracte de dos agents del CNI. A més, Afers Estrangers també ha informat que l'ambaixada espanyola ha enviat una nota verbal al govern de Veneçuela demanant accés als detinguts, amb la finalitat de verificar-ne la identitat i la nacionalitat, conéixer de què se'ls acusa exactament i que puguen rebre l'assistència necessària. A més, des del Govern d'Espanya han assegurat que l'ambaixada vetlarà en tot moment "per la protecció i els drets de qualsevol espanyol detingut a Veneçuela".

També et pot interessar

stats