Els atacs d’Israel a Gaza ocasionen almenys 47 morts i 121 ferits en les últimes 24 hores

Milers d'israelians ixen al carrer contra Netanyahu i per l'alliberament d'ostatges

Milers d'israelians ixen als carrers contra Netanyahu i per l'alliberament d'ostatges / À Punt NTC

Almenys 47 persones han mort assassinades i 121 han resultat ferides en les últimes 24 hores en la Franja de Gaza a causa dels atacs d'Israel. En total, ja hi ha més de 37.600 palestins que han perdut la vida i més de 86.000 ferits des que va començar la guerra, la majoria dels quals —prop del 70%— són dones i xiquets, segons el Ministeri de Salut de la Franja.

A estes xifres cal sumar els més de 10.000 cossos que, segons estimacions, continuen sota els enderrocs i als quals ni les ambulàncies ni els equips de rescat han pogut accedir encara.

Este dissabte la Franja ha registrat una de les seues jornades més letals en setmanes, amb més de 100 morts en tot l'enclavament palestí, fruit d'una sèrie de bombardejos d'especial intensitat en diversos barris de la ciutat de Gaza, al nord de l’enclavament. Este diumenge continuen els bombardejos, i ja se supera la dotzena de morts en la jornada.

L'exèrcit israelià, per la seua banda, ha assegurat continuar amb les seues operacions en la ciutat meridional de Rafah, on ha dit haver trobat armes, túnels i infraestructures terroristes davall terra, així com haver eliminat una cèl·lula terrorista que operava prop de les seues tropes. En l’última jornada, les forces aèries "han atacat dotzenes d'objectius terroristes en tota la Franja", segons recull este diumenge un comunicat.

Pressió contra Netanyahu per a l’alliberament dels ostatges

Desenes de milers d'israelians han protestat este dissabte a diverses ciutats del país contra el govern de Benjamin Netanyahu, a qui demanen la dimissió i que arribe a un acord per a l'alliberament d'ostatges a la Franja de Gaza.

Les manifestacions a Tel-Aviv, Haifa, Cesarea o Jerusalem, venen precedides per una setmana de protestes, amb altercats violents, ciutadans ferits i l'ús de canons d'aigua per les forces de l'ordre.

En la rebatejada plaça de la Democràcia a Tel-Aviv, escenari també de les massives protestes contra la reforma judicial, els discursos dels familiars dels ostatges van protagonitzar la manifestació enfront de la seu del Ministeri de Defensa.

En el nord, a prop de la segona residència de Netanyahu a Cesaera, centenars de manifestants van acusar el primer ministre de ser culpable per la desprotecció que van patir els ciutadans que vivien a prop de Gaza i per haver-los abandonat després, i li van exigir comicis anticipats.

Només cinquanta ostatges seguirien vius

Més de huit mesos i mig després de l'atac de Hamàs del 7 d'octubre, 116 ostatges israelians segueixen en captivitat i, d'ells, la intel·ligència estatunidenca estima que només uns 50 seguirien amb vida, segons va revelar fa uns dies el diari The Wall Street Journal.

L’únic acord de treva aconseguit al novembre va aconseguir l'alliberament de 105 ostatges a canvi de 240 presoners palestins.

El passat 8 de juny, les forces israelianes, després d'haver recuperat en les últimes setmanes set cossos sense vida a Gaza, van alliberar quatre ostatges vius en una operació de rescat que va causar la mort d'uns 270 gazians.

També et pot interessar

stats