La comunitat libanesa, angoixada per l’escalada de la violència

Residents a la Comunitat Valenciana denuncien l'abandonament que pateixen i lamenten que la incertesa els acompanya constantment

Membres de la comunitat libanesa, residents a València / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana acull una nombrosa comunitat libanesa, amb famílies que viuen l’angoixa de la situació al seu país d’origen. Este dissabte al migdia han rebut un equip d’À Punt Notícies a la casa d'una d’estes famílies, entre les quals es troba Maria, que va vindre a València com a refugiada de la guerra del 1982. “És molt semblant, però ara amb més bombes i més tecnologia”, assegura. 

Nur també resideix a València des dels 8 anys. Este estiu havia tornat al Líban per a treballar, però amb una xiqueta de 4 anys i arran de la situació, va decidir tornar en un vol comercial. El seu marit continua al Líban. “De sobte van començar els bombardejos i quan volíem comprar un bitllet, al moment cancel·laven el desplaçament”, explica la jove. 

Riad va estudiar medicina a València, a Beirut té familiars i amics i diu que moltes famílies han fugit dividides. El pes de la distància i la incertesa acompanya constantment la comunitat libanesa, que denuncia l'abandonament que pateixen.

València, amb vora 215, i Alacant, amb 183, són, segons les últimes dades de l'EPA, juntament amb Madrid, Barcelona i Màlaga, les ciutats espanyoles amb el nombre més gran de libanesos. En total, hi ha 2.483 libanesos que, com molts altres, miren amb temor la situació al Pròxim Orient. 

També et pot interessar

stats