La Polaris protagonitza la primera passejada espacial en una missió privada

Quatre persones formen la tripulació de la Dragon d’Space X, una empresa d’Elon Musk

La tripulació de la nau Polaris / À Punt NTC

Després d'alguns retards, dos dels tripulants de la missió Polaris han eixit a passejar per l'espai. Els promotors de l'expedició la presenten com la primera excursió espacial en una missió privada.

Feia més de cinquanta anys, des del programa Apollo, que els éssers humans no estaven tan lluny de la Terra.   

Com a part de l’experiència, el milmilionari i comandant de la missió, Jared Isaacman, ha viatjat fins a l'espai exterior. Després ha anat l'enginyera Sarah Gilli. Són els primers astronautes a fer una passejada espacial en una missió privada, on cap dels membres pertany a una organització governamental com ho és, per exemple, la NASA.  

Han eixit de la nau poc abans de la una del migdia. Entre els dos han estat quasi vint minuts amb el cos fora de l'escotilla. No s'han desplaçat per la superfície de la nau.

En la càpsula, despressuritzada, han quedat els altres dos membres de la tripulació: l'expilot Scot Poteet i l'enginyera i metgessa Anna Menon. Ells dos també depenien de la calor i l'oxigen que els subministraven els vestits espacials.   

Es van enlairar este dimarts en una Dragon d'Space X, una empresa d'Elon Musk. En una de les òrbites han arribat a estar a 1.400 quilòmetres de la Terra, la distància més gran a què han estat els humans des del 1972, quan l'Apollo 17 va fer l'últim vol tripulat a la lluna.  

Un altre rècord de hui són les dènou persones que es troben alhora a l'espai exterior. Als quatre del Polaris s'afigen els dotze astronautes que hi ha a l'estació espacial internacional i els tres de l'estació xinesa. La conquesta de l'espai ja no és cosa d'unes poques persones.

També et pot interessar

stats