El Tribunal Suprem de Veneçuela ratifica Nicolás Maduro com a guanyador dels comicis del país

El govern del país assegura que la sentència tanca el capítol del frau electoral, però l'oposició ha incrementat la pressió

El Tribunal Suprem de Veneçuela avala la victòria de Maduro / À Punt NTC

El Suprem de Veneçuela ha declarat Nicolás Maduro vencedor de les eleccions presidencials, malgrat les acusacions de frau i la postura de l'ONU, que considera que el Tribunal Suprem de Justícia i el Consell Nacional Electoral manquen d'independència i imparcialitat pel fet d'estar compostos per funcionaris vinculats al chavisme.

Caryslia Rodríguez, presidenta del Tribunal Suprem de Justícia de Veneçuela, ha sigut l'encarregada d'anunciar este dijous que la sala "convalida els resultats de les eleccions". Amb esta frase, sentenciava de manera inapel·lable la victòria de Maduro. La magistrada ha estat qüestionada per la seua proximitat al president. Inclús l'excandidat Enrique Màrquez havia intentat recusar.  

Mentrestant, el govern de Maduro assegura que la sentència tanca el capítol del frau electoral, però l'oposició, lluny de calmar les crítiques, ha incrementat la pressió. El líder dels opositors, Edmundo González, ha indicat en X que cap sentència substituirà la sobirania popular. A més ha continuat demanant que es publiquen els resultats segregats de les eleccions.

Les protestes ja s'han traslladat als carrers de diverses regions veneçolanes.

També et pot interessar

stats