Trump ja és oficialment el candidat republicà a la presidència dels Estats Units

J. D. Vance serà el vicepresident si aconsegueix la victòria, i culpa els mitjans per distorsionar la imatge de Trump

Trump ja és oficialment el candidat republicà a la presidència dels Estats Units / À Punt NTC

Les enquestes pronostiquen la victòria de Trump i les donacions es multipliquen. Elon Musk, l'home més ric del món, aportarà més de quaranta milions d'euros mensuals que serviran per a finançar-li la carrera a la Casa Blanca. L'altre protagonista de la convenció republicana és J. D. Vance, candidat a la vicepresidència, una figura emergent i una influent veu ultraconservadora que culpa els mitjans per distorsionar la imatge de Trump.

Tots han coronat Trump en la convenció del partit com a candidat a governar el país. Ho han fet a Wisconsin, un estat que pot decidir la presidència per un grapat de vots. Si guanya, la seua mà dreta serà J. D. Vance, senador per Ohio, de 39 anys. El 2016 comparava Trump amb Hitler i deia que només un idiota el votaria. Ara ha rectificat i assegura que el seu paper com a president “li va fer canviar d'opinió”, i se'n desdiu de les pròpies paraules i lamenta “com va creure's les mentides dels mitjans sobre la seua figura”. 

Vance encarna l'ala republicana més ultraconservadora. És obertament antiavortista, antiimmigració, negacionista del canvi climàtic i subscrit a diverses teories de la conspiració. El partit aspira així a atraure els obrers i aturats d'un cinturó industrial en decadència.

Mentrestant, les donacions es disparen. Elon Musk aportarà més de quaranta milions d'euros mensuals a una entitat que recapta fons per a la campanya de Trump. Per contra, Joe Biden ha perdut benefactors les últimes setmanes i cada volta hi ha més dirigents que li demanen la renúncia pels problemes de salut que té. El president ha descartat fer-ho, però en l'última entrevista en la cadena NBC torna a aparéixer fatigat i lluny de poder competir per continuar a la Casa Blanca.

També et pot interessar

stats