De visita per la Gran Piràmide de Gizeh en pijama

Egipte activa un recorregut virtual lliure per totes les cambres i racons del monument gràcies a un mapatge fotogràfic de la Universitat de Harvard

Captura de la visita virtual
Captura de la visita virtual / Ministeri de Turisme d'Egipte

A recer de la calor sufocant i sense cues. A només un clic, de fet. Sense moure's de casa. Així es pot visitar ja la Gran Piràmide de Kheops, la major de les tres i l'única de les set meravelles del món antic que perdura. La construcció, acabada el 2570 abans de Crist, es pot recórrer al complet de manera virtual, en 360 graus, i totalment gratuïta gràcies a una col·laboració entre el Govern d'Egipte i la Universitat de Harvard, que s'ha concretat en una tecnologia de mapatge fotogràfic similar a la interfície de Google Maps.

La persona usuària hi accedeix per l'obertura principal de la construcció i s'hi pot moure amb total llibertat, per les galeries interiors fins a qualsevol espai, incloses les tres cambres per les quals destaca el monument funerari: la del rei, la de la reina i la subterrània, un misteriós passatge inacabat, excavat en la roca subterrània, que està tancat al públic.

El web del Ministeri de Turisme d'Egipte ofereix també una opció de visita guiada, que intercala el recorregut amb informació general sobre la història de la Gran Piràmide, la seua troballa i els indrets més significatius del temple. A més, informa dels experiments que continuen fent-se a l'interior, com una anàlisi de la densitat dels murs que busca cavitats secretes.

L'exhaustivitat del mapatge és tan gran que durant el trajecte, mentre es recorren les galeries o es pugen o baixen les escales que hi donen accés, el visitant entropessa amb els grafitis dels turistes menys cívics o les botelles d'aigua que s'acumulen a les escombreres.

Siga per lliure o en visita guiada, la reconstrucció fotogràfica de l'interior de la Gran Piràmide ofereix una oportunitat única, que farà les delícies d'aficionats a l'egiptologia i curiosos. Cada dia no es pot visitar una meravella de l'antiguitat i aquesta tomba, atribuïda a l'arquitecte Hemiuni, per encàrrec de la dinastia del faraó Kheops, són paraules majors. Parlem del gratacel més alt de la Terra durant prop de quatre mil anys, fins a la construcció el XIV de la catedral de Lincoln, a Anglaterra.

També et pot interessar

stats