Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Així viuen les joves ucraïneses el dia a dia de la guerra (i així ho conten a TikTok)

La xarxa social s'ha convertit en la principal plataforma on les joves comparteixen de primera a mà com estan vivint la guerra, en moltes ocasions amb un to d'humor

Tiktokers ucraïneses durant la guerra

Valèria és una jove fotògrafa ucraïnesa que, juntament amb son pare i sa mare, ha hagut de traslladar-se a un refugi a prova de bombes. Ella és una de les joves que utilitzen la plataforma TikTok per a donar a conéixer la realitat del poble ucraïnés durant la guerra.

A pesar de les circumstàncies, Valèria, coneguda com a @valerissh a la xarxa social, ho fa amb ironia i humor, qualitats amb les quals ha aconseguit sumar quasi 190.000 seguidors. En les seues publicacions, Valèria conta el dia a dia vivint en un refugi, on imagina que una tina metàl·lica amb aigua és un jacuzzi o que el menjar precari que cuina sa mare és comparable al d'un restaurant amb estreles Michelin.

La influencer també mostra a TikTok el desabastiment als supermercats i compara l'abans i el després dels carrers de la seua ciutat, destruïts per les forces russes.

Alina Volik reivindica especialment en el seu compte la bellesa d'Ucraïna abans que començara la invasió, llocs que visitava amb les seues amigues i que s'han convertit en ruïnes. Ara sols les pot veure, almenys a aquelles que no han deixat el país, als refugis.

La jove, que viu a uns quilòmetres de Mariúpol al sud-est del país, fa partícips als seus 70.000 seguidors de la seua rutina, en la qual ja s'ha acostumat que les alarmes antiaèries facen de despertador i a dormir vestida en cas que haja de deixar corrents el refugi en plena nit.

Amy Anna és britànica, però es trobava estudiant a Ucraïna el seu quart any de medicina quan va esclatar la guerra. Des de la xarxa conta la seua experiència després d'haver sigut evacuada el país i tornar al Regne Unit, i informa els seus seguidors de les repercussions que ha tingut la guerra en el sistema educatiu.

Per a una part important de la ciutadania, les xarxes socials han jugat un paper fonamental en l'hora d'informar-se sobre el conflicte. Però per a algunes d'aquestes joves TikTok els ha permés, a més a més, agafar les regnes de la seua narrativa i fer arribar les conseqüències de la guerra en primera persona a tot el món, utilitzant l'humor per a evadir-se, momentàniament, dels horrors de la seua realitat.

Guerra a Ucraïna

També et pot interessar