Von der Leyen arriba a Ucraïna per a transmetre el suport de la UE de cara a l'hivern amb noves ajudes

La presidenta de la Comissió Europea anuncia una partida de 160 milions d'euros per a ajudar Ucraïna a reparar el sistema elèctric, danyat pels bombardejos russos

Soldats ucraïnesos disparen armament pesant en el front
Soldats ucraïnesos disparen armament pesant en el front / X: @ZelenskyyUa

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha arribat este divendres a Kíiv en el seu octau viatge des del començament de la guerra, on té previst reunir-se amb el president Volodímir Zelenski i anunciar-li personalment les noves mesures de suport de la UE per a ajudar el país a afrontar l'hivern.

“Comença la temporada de fred d'ací a dos setmanes i els atacs incessants de Rússia contra la infraestructura civil d'energia busquen causar els màxims danys. Ajudarem Ucraïna en els seus valents esforços per a superar-ho”, ha dit la presidenta de la Comissió Europea.

Von der Leyen va anunciar la vespra una partida de 160 milions d'euros per a ajudar Ucraïna a reparar el seu sistema elèctric, que ha perdut bona part de la seua capacitat de generació en successius bombardejos russos d'enguany.

Zelenski: "L'energia és una prioritat urgent i el front, una prioritat constant"

El president d'Ucraïna Volodímir Zelenski ha dit que, a mesura que ens acostem a la temporada d'hivern, "tenim molts problemes urgents que afecten significativament Ucraïna i la vida de la nostra gent". L'energia és una prioritat "urgent" i el front continua sent una "prioritat constant, que inclou el subministrament i la producció conjunta d'armes", ha afegit. Zelenski ha ressaltat que la cooperació política també és crucial: "Ja hem començat les negociacions sobre l'adhesió d'Ucraïna a la UE i este procés ha de ser actiu, ha d'enfortir realment tot el sistema europeu. No hi ha cap dubte sobre la força del projecte europeu".

Zelenski reclama els actius russos per a ajudar Ucraïna

En la reunió amb la presidenta de la Comissió Europea parlaran també del tema dels actius russos. Zelenski reclama que estos actius haurien d'anar dirigits a protegir Ucraïna de l'agressió russa. "Ja hi ha una decisió clara de destinar 50.000 milions d'euros a Ucraïna d'estos actius i cal un mecanisme per a la seua implementació per garantir este suport en el futur".

També et pot interessar

stats