Von der Leyen es reuneix amb Zelenski a Kíiv per a tractar les noves sancions a Rússia i l’ampliació de la UE

La presidenta de la Comissió Europea també parlarà davant el parlament ucraïnés per a reforçar el suport de la institució a Ucraïna

El president ucraïnès Volodímir Zelenski rep Ursula von der Leyen a la seua arribada a Kíiv
El president ucraïnès Volodímir Zelenski rep Ursula von der Leyen a la seua arribada a Kíiv / Unió Europea
04 de novembre 2023 - 11:16

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha arribat aquest dissabte de matí a Kíiv en tren. El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha sigut qui l'ha rebuda en persona a l’estació de la capital; un gest que mostra la importància que per a l’executiu ucraïnés té la visita. Generalment, han sigut els vicepresidents o ministres els encarregats de rebre els mandataris estrangers. 

En el seu sisé viatge a la capital ucraïnesa des del començament de la guerra, Von der Leyen abordarà amb el president la possible adhesió d’Ucraïna a la Unió Europea, un tema que, ha destacat la política alemanya, “encapçala l’agenda”. 

L’alta mandatària també aprofitarà la visita sorpresa per a parlar davant el parlament ucraïnés, segons ha informat el legislador ucraïnés Yaroslav Zheleznyak en el seu canal Telegram. Von der Leyen ha expressat la seua intenció de transmetre a les autoritats del país que la institució que presideix donarà suport a Ucraïna “durant el temps que siga necessari”.

“L’ajuda financera, el suport militar” i “el tema del dotzé paquet de sancions” europees contra Rússia seran altres de les prioritats de la visita, segons ha detallat la presidenta a la plataforma d'agències europees ENR. 

Homenatge als treballadors del ferrocarril ucraïnés

Coincidint amb el Dia dels Treballadors del Ferrocarril, els dos mandataris també han retut homenatge a l'estació de Kíiv als empleats i empleades de l'empresa pública de ferrocarrils ucraïnesa, Ukrzaliznytsia, el treball dels quals ha mantingut els trens en funcionament en pràcticament tot el territori malgrat els constants atacs russos. Zelenski ha agraït a la UE i als països socis d'Ucraïna el suport al funcionament d’aquest mitjà de transport en temps de guerra, i ha recordat els 530 treballadors d'Ukrzaliznytsia morts en el conflicte.

També et pot interessar

stats