X comença a cobrar a Filipines i Nova Zelanda

Només serà un dòlar a l'any i des de la companyia asseguren que és una campanya per combatre els bots i la manipulació a la plataforma

X cobrarà un dòlar a l'any a Filipines i Nova Zelanda experimentalment
X cobrarà un dòlar a l'any a Filipines i Nova Zelanda experimentalment

La xarxa social X (abans coneguda com Twitter) ha comunicat aquest dimecres que començarà a cobrar una tarifa d'un dòlar estatunidenc a l'any (0,94 euros) als nous usuaris a Nova Zelanda i les Filipines per a poder realitzar qualsevol acció bàsica, excepte llegir i seguir altres comptes.

En un comunicat, la xarxa social d'Elon Musk ha indicat que la mesura, anomenada "Cap bot" i en fase experimental, pretén "reduir els missatges no desitjats, la manipulació en la plataforma i l'activitat dels bots". X ha indicat també que compartirà com més prompte millor els resultats d'aquesta mesura experimental.

Els serveis inclosos en la tarifa inclouen publicar, republicar, respondre i prémer m'agrada, mentre que els qui no paguen només podran seguir a altres comptes, llegir i veure fotos i vídeos.

"Això permetrà avaluar una mesura potencialment poderosa per a ajudar-nos a combatre els bots i comptes fem en X, al mateix temps que mantenim l'accés a la plataforma a canvi d'una tarifa reduïda", diu el missatge de X.

Els nous usuaris a Nova Zelanda i Filipines primer hauran de verificar el compte amb el seu número de telèfon i pagar l'equivalent a un dòlar estatunidenc: 1,43 dòlars neozelandesos i 42,51 pesos filipins.

Musk, que va adquirir Twitter en 2022 i li va canviar el nom a X el juliol passat, ha buscat maneres d'augmentar els ingressos de la plataforma, inclosa una tarifa per a subscriptors prèmium a tot el món, així com de lluitar contra els bots.

No obstant això, Musk també va realitzar acomiadaments massius i va eliminar els equips de vigilància contra la desinformació, la qual cosa ha provocat un augment de les notícies falses i missatges d'odi en la xarxa i la fugida subsegüent de gran part dels seus anunciants.

També et pot interessar

stats