La Xina anuncia noves mesures per a controlar l’addicció als videojocs
Pequín proposa limitar un límit a la despesa mensual, acabar amb les recompenses per jugar cada dia i prohibir que els menors participen en sortejos basats en la probabilitat
El govern xinés ha anunciat noves regulacions per a controlar l’addicció als videojocs i limitar la despesa irracional per part de jugadors i jugadores de totes les edats. Així, es planteja la prohibició de les recompenses per iniciar la sessió al joc cada dia, per fer una primera compra o més d’una adquisició de manera consecutiva.
En aquesta línia, s’ha proposat establir un límit de despesa en videojocs en línia al mes, una quantitat que encara no s’ha concretat. Les empreses del sector també estaran obligades a emetre advertències emergents a usuaris per comportament de consum irracionals, que evidencien un problema d’addicció.
Entre les restriccions enfocades en el públic més jove, destaca la prohibició de sortejos basats en la probabilitat per a menors. Aquesta és una dinàmica habitual en molts títols gratuïts, en què l’accés a determinats personatges jugables o equipament depén de l’atzar i només es pot garantir mitjançant compres dins del joc.
El 2021, Pequín ja va restringir per llei a tres hores setmanals l'accés dels menors d'edat als videojocs en línia amb l'objectiu declarat de "protegir de manera efectiva la salut mental i física" i el "creixement sa" de la població infantil i adolescent.
Quant als continguts, en la línia censora del govern xinés, queden prohibits els que s'oposen als principis bàsics de la Constitució de la Xina o posen en perill la unitat nacional i la integritat territorial. A més, es vetaran aquells que inciten a l'odi i la discriminació ètnica; promoguen sectes i supersticions; difonguen rumors, alteren l'ordre social i soscaven l'estabilitat social; o promoguen l'obscenitat, la pornografia, els jocs d'atzar, la violència o instiguen delictes.
Forta sacsada en el sector
La presentació divendres del que ara per ara és un esborrany per part de l’Administració Nacional de Premsa i Publicacions, l’òrgan regulador de les publicacions digitals, va provocar una forta caiguda en les accions de les principals empreses de videojocs de la Xina.
Les accions de Tencent, el venedor més gran de videojocs del món, van caure fins a un 12% en la borsa de Hong Kong, mentre que les del principal competidor, NetEase, es van desplomar fins a un 25%. Amb l’aprovació aquest dimecres de 105 nous videojocs en línia, però, ambdós gegants del sector han mostrat signes de recuperació: Tencent s’ha disparat un 4% i NetEase, vora un 11,9%.