Zelenski i Mitsotakis ixen il·lesos d'un atac de drons russos prop dels seus combois

El primer ministre grec ha dit que l’incident és “el millor i més vívid recordatori” del fet que la guerra a Ucraïna afecta cada dia persones innocents

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelensky, i el primer ministre de Grècia,  Kyriakos Mitsotakis, durant la seua visita al port d'Odessa
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelensky, i el primer ministre de Grècia, Kyriakos Mitsotakis, durant la seua visita al port d'Odessa / Servei de premsa de la presidència d'Ucraïna (Reuters)

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, i el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, han eixit il·lesos d’unes explosions registrades a uns 150 metres dels combois en què viatjaven.

Segons ha informat la televisió privada Skai TV, les explosions han sigut a només uns 150 metres dels mandataris i les han causades un atac de drons russos.

Després de l’atac, fonts governamentals gregues han comunicat que ni Mitsotakis ni cap dels membres de la delegació han resultat ferits perquè, després de les explosions, el comboi s’ha desviat de la ruta predeterminada seguint les instruccions de les autoritats ucraïneses, ha precisat Skai TV.

Malgrat l’atac, uns minuts després de les explosions, Mitsotakis i Zelenski han mantingut la reunió prevista, que ha anat seguida d’una roda de premsa. El primer ministre grec ha relatat que les explosions els han sorprés mentre Zelenski els feia una visita guiada del port d’Odessa. Primer han sentit unes sirenes d’avís i, poc després, mentre pujaven als cotxes, han sentit una gran explosió.

Mitsotakis ha recalcat que aquest incident és “el millor i més vívid recordatori” que la guerra a Ucraïna afecta cada dia no sols el front i els soldats, sinó també persones innocents.

Segons la corresponsal de l'emissora pública grega ERT a Odessa, durant la reunió dels dos líders s’ha registrat un atac amb míssils balístics a la ciutat.

Els mitjans grecs han revelat aquest mateix dimecres el viatge de Mitsotakis, ressaltant que es tracta d'una visita llampec per a reunir-se amb Zelenski i mostrar-li el suport del seu govern en la resistència contra la invasió russa.

La presidenta de la Comissió Europea i candidata a la reelecció, Ursula von der Leyen, ha condemnat “enèrgicament” l’atac en un missatge en el seu perfil d’X, i ha assegurat que “ningú se sent intimidat per aquest nou intent de terrorisme, certament, ni els dos líders sobre el terreny, ni el poble valent d'Ucraïna". “Més que mai, fem costat a Ucraïna”, ha afegit. 

El president del Consell Europeu, Charles Michel, s’ha pronunciat en la mateixa línia, també en X. Ha assegurat que “el suport incondicional de la Unió Europea a Ucraïna i el seu valent poble no flaquejarà” i ha afirmat que l'atac és “un altre senyal de les tàctiques covardes de Rússia en la seua guerra d'agressió contra Ucraïna”, que “fins i tot està per davall del manual del Kremlin”.

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, que s’ha reunit amb la presidenta de la Comissió Europea, ha expressat la seua “rotunda condemna contra el menyspreable atac” també a través d’un missatge en X. “El terror no aconseguirà intimidar als qui donem suport a la llibertat, la democràcia i la pau a Ucraïna”, ha afegit. 

https://twitter.com/NunezFeijoo/status/1765421955853816075

També et pot interessar

stats