Zelenski visita Londres per a parlar amb Starmer i Rutte de l'ingrés d'Ucraïna en l'OTAN

Rússia recupera el control sobre dos pobles a la regió fronterera de Kursk

Ciutat ucraïnesa destruïda pels bombardejos russos
Ciutat ucraïnesa destruïda pels bombardejos russos / X: @ZelenskyyUa

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, visitarà este dijous Londres, on serà rebut pel primer ministre britànic, Keir Starmer, i també mantindrà reunions amb el nou secretari general de l'OTAN, Mark Rutte. Tots tres abordaran la petició de Zelenski que Ucraïna siga convidada immediatament a ingressar en l'OTAN, que forma part del seu Pla de la Victòria, encara que és conscient que l'adhesió no es farà efectiva fins al final de la guerra.

La idea darrere d'esta i la resta de sol·licituds del pla té com a objectiu "reforçar" a Ucraïna tant en el camp de batalla com des del punt de vista diplomàtic i polític per a forçar a Rússia a asseure's a negociar unes condicions de pau acceptables per a Kíiv, va explicar el mandatari ucraïnés. Starmer rebrà primer a Zelenski en la seua residència i despatx oficial de Downing Street, abans de celebrar una entrevista bilateral amb ell. A continuació, s'incorporarà Rutte, amb qui el líder britànic i l'ucraïnés mantindran una reunió a tres bandes, va informar un portaveu del govern britànic.

No està previst que Starmer i Zelenski compareguen davant els mitjans, segons el portaveu britànic, que ha explicat que el primer ministre del Regne Unit transmetrà al president ucraïnés "el suport blindat" del seu país. Després de visitar Londres, Zelenski viatjarà divendres a París per a reunir-se al migdia amb Emmanuel Macron i posteriorment veurà a Roma a la primera ministra italiana, Giorgia Meloni. També es desplaçarà a Berlín per a una trobada amb el canceller alemany, Olaf Scholz.

Rússia recupera el control sobre dos pobles a la regió fronterera de Kursk

Mentrestant, la guerra continua i l'exèrcit rus ha recuperat el control de dos xicotetes localitats a la regió fronterera de Kursk, ocupada parcialment per les Forces Armades d'Ucraïna des del passat 6 d'agost, segons informar el Ministeri de Defensa de Rússia en el seu comunicat de guerra diari.

"Les unitats de l'agrupació militar Séver (Nord) van continuar la seua ofensiva, en el marc de la qual van alliberar les localitats Nóvaia Sorótxina i Pokrovski", va afirmar el comandament rus. Es tracta de dos xicotets pobles al nord-oest de Sudja, la principal ciutat presa pels ucraïnesos a la regió.

El departament castrense ha xifrat en cent el total de baixes ucraïneses durant l'última jornada, amb la qual cosa l'exèrcit ucraïnés hauria perdut més de 21.350 efectius des del començament de la incursió en territori rus, segons el Ministeri de Defensa.

També et pot interessar

stats