Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Tanquen els centres de vacunació massiva després d'immunitzar tres milions de ciutadans

Ximo Puig anuncia que els hospitals de campanya seguiran oberts fins a finals d'any i que els centres de salut i especialitats combinaran l'atenció presencial amb la telemedicina

Centre de vacunació instal·lat en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València / Twitter: @GVADrPeset

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha agraït aquest dimarts als professionals que han fet possible l'èxit de la vacunació massiva a la Comunitat Valenciana. "Tots els professionals han treballat amb una idea clara: donar el millor servei", ha reconegut amb orgull. "Sempre estarem absolutament agraïts i tindrem un deute", ha conclòs durant la visita realitzada al centre de vacunació massiva de la Ciutat de les Ciències de València. Vora tres milions de valencians i valencianes s'han vacunat en aquests punts, segons ha detallat Puig i també la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en Twitter.

Els 133 espais de vacunació massiva que hi havia fins aquest dimarts en tota la Comunitat Valenciana van començar el seu treball el 19 d’abril passat amb l'objectiu d'accelerar el ritme de vacunació. Del total de vacunes administrades a la Comunitat Valenciana, se n'han punxat 1.981.000 a la província d'Alacant (37,2%), 461.345 a la de Castelló (8,6%) i 2.886.000 a la de València (54,2%), segons ha detallat el president.

Puig ha afegit, a més, que els quatre centres que més vacunes han administrat (Ciutat de la Llum, IFA Alacant-Elx, Auditori de Castelló i la Ciutat de les Arts i de les Ciències) sumen el 26,7% de totes les vacunes.

D'altra banda, el president ha destacat que la Comunitat Valenciana ha seguit "en tot moment les pautes dels organismes que tenen la competència en sanitat" i, en eixe sentit, actualment s'està administrant la tercera dosi als residents i als immunodeprimits. Preguntat si començarà a vacunar també amb la tercera dosi altres grups, Puig ha dit que esperarà el que acorde l'Interterritorial. Tot i això ha deixat clar que la Comunitat Valenciana està en "disposició" de vacunar tant grups de major edat com els menors de 12 anys, en el moment en què la mesura s'acorde.

També ha dit que fins a final d'any seguiran oberts els tres hospitals de campanya per a qualsevol ús que siga necessari. I que quan arribe aquest moment s'empaquetaran, emmagatzemaran i estaran a disposició del servei d'Emergències de la Generalitat per a ser utilitzats en qualsevol "eventualitat". Els hospitals de campanya s'alçaren durant la primera onada de la pandèmia per a fer front a la situació i tenen ales amb llits preparats per si s'hi hagueren de derivar pacients amb Covid-19. Estan situats al costat dels hospitals La Fe a València, General d'Alacant i General de Castelló.

Puig ha assegurat, igualment, que els centres de salut i especialitats recuperaran l'atenció presencial al 100% a partir del 4 d'octubre i la combinaran amb la telemedicina "quan siga útil i necessari".

Més recursos tècnics i humans per fer possible la telemedicina

Aquest dimarts i preguntats per l'anunci de Puig, la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (Sovamfic) ha demanat "més recursos tècnics i humans" i un protocol, amb garanties legals, que permeta la telemedicina per a algunes patologies. La presidenta d'aquest col·lectiu, María Ángeles Medina, ha remarcat que l'atenció primària no sols no ha cessat la seua activitat sinó que l'ha "triplicada" amb la pandèmia del coronavirus. Medina demana "prudència", establir protocols per a l'atenció telemàtica que "ha vingut per a quedar-se", amb més recursos tècnics i econòmics, així com nous perfils professionals com els tècnics auxiliars superiors, que durant la pandèmia han fet labors de rastreig, per a alleujar la part burocràtica que han d'assumir els metges de primària. 

També et pot interessar