22 carteres i 4 vicepresidències: així és el nou Consell de Ministres
El primer govern de coalició de l'última etapa democràtica espanyola tindrà un marcat perfil econòmic.
Doctora en Dret Constitucional i número dos de l’executiu de Sánchez. Respecte a la passada formació de govern, perd Igualtat, però manté la vicepresidència. La socialista ha tingut un paper clau en les negociacions de l’acord de govern.
El líder d’Unides Podem, politòleg i professor universitari, exercirà la vicepresidència segona de l'executiu, de la qual dependran dues àrees: Drets Socials i Agenda 2030 (https://apuntmedia.es/va/noticies/politica/iglesias-liderara-la-nova-vicepresidencia-segona-de-drets-socials-i-agenda-2030). La nova vicepresidència social s'exercirà des d'un lloc diferent de la Moncloa i tindrà sota la seua jurisdicció l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso), l'Institut de la Joventut d'Espanya (Injuve) i una direcció general de Benestar Animal.
Economista i advocada, l’exministra d’Economia i directora general de la Comissió Europea amb Sánchez ha tingut una important influència en l’acceptació per part de la Comissió Europea del programa d'estabilitat per als pròxims pressupostos.
Jurista i professora universitària, va ser directora de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic de 2004 a 2011 i estarà al capdavant de les polítiques de lluita contra el canvi climàtic; una de les àrees prioritàries per al govern de coalició.
El valencià serà un dels pesos pesants de l'executiu que repeteix al capdavant d'una cartera que canvia de nom: Transport, Mobilitat i Agenda Urbana (aquest últim apèndix respon a criteris establits per l'ONU i la Unió Europea per a buscar la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà). Va coordinar la presentació de la moció de censura que el líder socialista va guanyar el 2018 i va tindre un paper actiu en les negociacions amb ERC.
Llicenciada en Filologia Anglesa, Filosofia i Dret, conserva la cartera d'Educació, però perd el càrrec de portaveu del govern. Celaá va ser la consellera d'Educació, Universitats i Recerca del govern socialista de Patxi López al País Basc.
És una altra de les ministres que mantenen la cartera de la formació passada. És llicenciada en Econòmiques i professora associada del Departament d'Economia de la Universitat Carlos III. Va ser també secretària de Desenvolupament Sostenible del PSOE madrileny i portaveu de Pressupostos, Economia, Ocupació i Hisenda.
El candidat socialista per la província d’Alacant manté el seu càrrec al nou executiu tot i que perd les competències en Universitats. És enginyer aeronàutic i va ser membre del primer equip d’astronautes de l'Agència Espacial Europea des de 1992.
Continua al capdavant del Ministeri d'Interior. El jutge va ser nomenat president de la sala penal de l'Audiència Nacional i, el 2013, vocal del Consell General del Poder Judicial a proposta del PP.
Llicenciada en Medicina i Cirurgia, manté la cartera d’Hisenda i, a més, serà portaveu de l'executiu, en substitució d'Isabel Celaá. Montero va ocupar la Conselleria d'Hisenda del Govern de Susana Díaz.
Llicenciat en Dret, repeteix en el Consell de Ministres com a titular d'Agricultura, Pesca i Alimentació. En el passat executiu va assumir les competències de Política Territorial quan Meritxell Batet va ser elegida presidenta del Congrés.
Llicenciada en Dret, ha sigut subsecretària general de l'ONU i directora executiva del Centre de Comerç Internacional (ITC). Té experiència en la Comissió Europea i va treballar en l'Organització Mundial del Comerç (OMC). Relleva en el càrrec Josep Borell.
L’actual president de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) assumirà la responsabilitat d’aquest nou ministeri.
Secretari d'organització del PSC i professor associat d'Economia de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Va formar part de l'equip negociador socialista en les converses amb ERC per a aconseguir que s'abstingueren en la investidura.
Magistrada del Tribunal Suprem i una de les polítiques més fidels a Sánchez, seguirà al capdavant del Ministeri de Defensa en el govern de coalició.
Un dels últims càrrecs a donar-se a conéixer. És llicenciada en Dret, consellera d'Economia, Coneixement i Ocupació del Govern de Canàries i va ser delegada del Govern d'Espanya a Canàries entre 2008 i 2011. L'any 2015 va assumir la presidència del Parlament de Canàries.
El valencià és una de les cares noves de l’executiu. L'actual portaveu adjunt del Partit Socialista es va llicenciar en Dret a la Universitat de València però ha fet el gros de la seua carrera política a Madrid, on fins ara era portaveu adjunt al parlament autonòmic. També ha sigut delegat del govern i director general de Suport a les Víctimes del Terrorisme.
El magistrat de dret i diputat socialista substitueix Dolores Delgado al capdavant del Ministeri de Justícia. Actualment, és magistrat de la secció penal de l'Audiència Nacional i va exercir el càrrec de secretari de Justícia amb Rodríguez Zapatero entre 2009 i 2011.
Llicenciada en Psicologia, la número dos d'UP, Irene Montero, substitueix en la cartera d’Igualtat la socialista Carmen Calvo. Se situarà així al capdavant del segon ministeri de la història d'Espanya amb competències exclusives en matèria d'igualtat. La primera vegada va ser el 2008, amb la socialista Bibiana Aído com a ministra. Ha sigut portaveu de la formació morada al Parlament i abans del seu ingrés en la formació va passar per les Joventuts Comunistes i per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.
Llicenciat en Economia, líder d'Esquerra Unida i militant del PCE. En la seua cartera incorporarà les competències sobre ordenació del joc, que fins al moment pertanyien al Ministeri d'Hisenda, una matèria en què el programa d’Unides Podem introdueix canvis importants.
Advocada laboralista i afiliada al Partit Comunista de Galícia des de jove, prové d'una família d'històrics sindicalistes. Ha tingut un paper destacat en les negociacions prèvies al pacte d’Unides Podem i el PSOE. Com a principal repte al capdavant de la cartera de Treball, s’enfrontarà a la derogació d’alguns elements clau de la reforma laboral de 2012.
El sociòleg i economista proposat per Unides Podem és un referent mundial en l'estudi de la societat de la informació. Ha exercit càrrecs públics en la Unesco, en la Comissió Europea i en diverses administracions. En la seua carrera com a acadèmic ha escrit 26 llibres i és coautor o editor de 22 més, a més d’haver publicat nombrosos treballs científics. És doctor honoris causa per 18 universitats europees.