6.000 persones sol·liciten els certificats de reconeixement del B2 i el C1 de valencià durant el primer dia

Des d'este matí a les 09:00 h, estan llestos 337.000 certificats de reconeixement de valencià per als estudiants de secundària, batxillerat o selectivitat des del curs 2008-2009

Un aula d'un institut valencià
Una aula d'un institut valencià / À Punt NTC

La conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha informat a primera hora de la vesprada que este dimarts s'han produït un total de 6.000 sol·licituds de títols de valencià. Cal recordar que des de hui estan llestos 337.000 certificats de reconeixement de valencià per als estudiants de secundària, batxillerat o selectivitat des del curs 2008-2009. D'eixe total, 168.500 són certificats de C1 i els 169.283 restants de B2.

Com sol·licitar-los?

A partir del curs 2024-2025 inclòs, el procediment d’expedició dels certificats de coneixements de valencià de l’alumnat l’iniciarà el centre (públic o privat) on l’alumnat haja cursat els seus estudis. Una vegada expedits i registrats en la JQCV els certificats, el sistema els remetrà telemàticament a l’adreça de correu electrònic de l’alumne o alumna que figure en Itaca.

Pel que fa a estudis cursats en anys anteriors, el procediment d’expedició l'iniciaran les persones interessades, segons s’indica en la publicació del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), mitjançant el tràmit telemàtic habilitat en la seu electrònica.

Quins nivells es reconeixen?

L'alumnat que supere l'àrea de valencià els sis cursos de l'educació primària tindrà dret al reconeixement del nivell A2 de valencià; el que supere la matèria de valencià els quatre cursos d'educació secundària obligatòria, tindrà dret al reconeixement del nivell B1 de valencià, mentre que l'alumnat que supere esta assignatura els dos cursos de batxillerat obtindrà el reconeixement del nivell B2 d’esta llengua. Així mateix, tindrà dret al reconeixement del nivell B1 de valencià l'alumnat que supere la matèria de valencià el primer curs de batxillerat i, almenys, tres cursos de l'Educació Secundària Obligatòria.

L'alumnat de batxillerat que haja superat la matèria de valencià els dos cursos amb una nota mitjana de set tindrà dret al reconeixement del nivell C1 de valencià.

Així mateix, tindrà dret al reconeixement del nivell C1 de valencià l'alumnat que obtinga una qualificació igual o superior a set punts en la prova corresponent a la matèria de valencià en les proves d’accés a la universitat. En este cas, serà la persona interessada qui iniciarà el procediment d’expedició del certificat a través de la seu electrònica. 

També et pot interessar

stats