El 64% d'espanyols pensa votar en les eleccions europees, però el 62% no sap quan se celebren

El 9 de juny del 2024 es votarà la representació espanyola al Parlament Europeu, una cambra que set de cada deu enquestats vol que tinga més importància

Una votació al Parlament Europeu
Una votació al Parlament Europeu / https://www.europarl.europa.eu/

Un 64% d'espanyols ha afirmat que, si les eleccions europees se celebraren la setmana que ve, és "probable" que acudiren a votar, quatre punts per davall de la mitjana europea, segons dades de l’últim Eurobaròmetre. Només un 10% dels enquestats d’Espanya, però, sap que la votació tindrà lloc entre el 6 i el 9 del mes de juny. De fet, un 62% de la mostra espanyola desconeix la data dels comicis europeus, el percentatge més alt de tota la Unió Europea. 

Com és costum, la votació se celebrarà a Espanya diumenge, és a dir, el dia 9. Només un 55% de l’electoral espanyol afirma estar interessat en aquestes eleccions. Entre els principals motius per a acudir a les urnes, destaquen el deure ciutadà (45%), donar suport a un partit polític (39%) o la participació habitual en eleccions polítiques (27%).

Quant al paper del Parlament Europeu, set de cada deu ciutadans espanyols ha expressat el desig que la cambra exercisca un paper més important, una opinió majoritària en 21 dels estats membre del bloc. El 42% dels enquestats té una imatge positiva de la UE, mentre que el 41% en té una de neutral i únicament el 15% la considera negativa. 

La salut pública (50%) continua sent la principal prioritat dels espanyols, seguida del suport a l'economia i la creació de nous llocs de treball (41%) i la lluita contra la pobresa i l'exclusió social (40%).

A més de les prioritats polítiques, els enquestats han assenyalat quins valors el Parlament Europeu ha de defendre de manera prioritària, entre els quals els espanyols destaquen la democràcia (33%) i la igualtat entre homes i dones (30%).

També et pot interessar

stats