Directes
Ara en la televisió
GRADA 20:30
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DE LA NIT

Ábalos demana la readmissió com a afiliat al PSOE

El partit va suspendre la militància de l'exministre valencià el febrer després que es fera pública la suposada implicació en el cas Koldo

El diputat del Grup Mixt, José Luis Ábalos / Gabriel Luengas (Europa Press)

L'exsecretari d'Organització del PSOE José Luis Ábalos ha demanat a la comissió executiva federal dels socialistes que li retorne tots els drets com a afiliat. El partit va suspendre la militància de l'exministre de Transports valencià el febrer, després que es fera pública la suposada implicació del seu exassessor Koldo García en una trama per a beneficiar-se de la compra de mascaretes durant la pandèmia de la covid-19. 

Ara, en un escrit avançat per El Mundo, Ábalos ha demanat a la cúpula del PSOE que declare la caducitat d'eixe expedient, que fa sis mesos va dictar la suspensió cautelar de la militància. Segons este escrit, l'expedient de suspensió ha estat “absolutament paralitzat” durant mig any, la qual cosa perjudica “els drets polítics” de l'exministre.

La relació entre els socialistes i Ábalos s'ha deteriorat en les últimes setmanes, després que el Ministeri de Transports publicara una auditoria sobre el període en el qual el diputat va ostentar esta cartera.

Arran de l’auditoria, l'ara diputat del Grup Mixt ha començat a no respectar la disciplina de vot dels seus excompanys, tal com havia fet fins ara, la qual cosa posa en risc les ajustades majories parlamentàries que subjecten al govern del PSOE i Sumar.