Directes
Ara en la televisió
XINO XANO
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

Ábalos s'obri a deixar de fer costat al PSOE al Congrés: "Des d'ara votaré en consciència"

L'exministre i exdirigent socialista ha reiterat el seu malestar amb l'auditoria del Ministeri de Transports sobre el cas Koldo, en la qual se li atribueix una orde per a duplicar la compra de mascaretes

El diputat del Grup Mixt José Luis Ábalos, durant una roda de premsa, en el Congrés dels Diputats, el passat juliol / Matias Chiofalo (Europa Press)

L'exministre de Transports i exdirigent socialista José Luis Ábalos ha reiterat el seu malestar amb l'auditoria del Ministeri de Transports sobre l'anomenat cas Koldo, en la qual se li atribueix una orde per a duplicar la compra de mascaretes en la trama del seu llavors assessor. El diputat valencià ha advertit que, a partir d'ara, votarà en consciència en el Congrés i obrirà així la porta a deixar de fer costat al PSOE.

Ábalos, que va passar al Grup Mixt després de ser apartat per la direcció del PSOE després de la detenció del seu assessor, Koldo García Izaguirre, ja va censurar dilluns l'informe d'auditoria que va presentar el ministre Óscar Puente al Senat. El diputat valencià ho considera improcedent: "Més que un informe o una auditoria, sembla un tribunal d'honor, que està prohibit per la Constitució", ha dit en una entrevista en Cuatro.

Segons ha indicat, no s'esperava això del seu partit i assenyala que eixe informe havia d'haver sigut encarregat pel jutge o almenys el Ministeri hauria d'haver donat compte a l'autoritat judicial que investiga el cas en l'Audiència Nacional.

En la mateixa línia, ha insistit en les seues queixes respecte de Puente, al qual arriba a titllar de "justicier". Considera que hi ha hagut "una actitud hostil i intencionada" per part dels socialistes que no arriba a comprendre. "És absurd que qui és part pretenga ser jutge", ha sentenciat.

Ja no serà "tan seguidista"

Però ara ha fet un pas més i, en una entrevista a El Español, l'exministre obri la porta a deixar de votar amb el PSOE en el Congrés, avisant que ja no serà "tan seguidista" amb el que va ser el seu partit.

Ábalos avisa que, a partir d'ara, el govern "no podrà donar per segur" el seu suport, i tampoc en el concert econòmic per a Catalunya, i que anirà decidint cada tema "en consciència". "Anirem veient cada cas", ha sentenciat.

En l'entrevista ha precisat que el seu "compromís" es manté amb el programa electoral", amb el qual el PSOE es va presentar a les passades eleccions generals. "No entraré en una situació ni de contradicció ni de represàlia", ha sentenciat.

Cas Koldo