Abascal amenaça el PP de no votar a favor dels pressupostos autonòmics si pacten en immigració

El president de Vox acusa els populars d'oposició "teatral" al PSOE

Abascal, en una entrevista en agost
Abascal, en una entrevista a l'agost / Marta Fernández (Europa Press)

El president de Vox, Santiago Abascal, ha advertit este dilluns al PP que si aconsegueix un acord per a reformar la llei d'estrangeria amb el PSOE difícilment podrà el seu partit donar suport als pressupostos autonòmics per al 2025 en les comunitats en les quals governen els populars. "Evidentment, un sí a la llei d'estrangeria tindria conseqüències a les regions i seria molt difícil que nosaltres puguem aprovar-los uns pressupostos", ha indicat el líder de Vox en una roda de premsa en la seu del seu partit.

Abascal ha acusat el PP d'una "gran estafa" en la seua oposició "teatral" al PSOE, atés que, a parer seu, realment fan costat al govern en qüestions clau, entre elles la política migratòria. També ha lamentat que el PP done per fet el suport de Vox a una hipotètica moció de censura que encapçale el seu president, Alberto Núñez Feijóo, especialment si mentrestant busca el vot de diputats de Junts, un suport que "sol eixir molt car".

Abascal ha retret a PSOE i PP la seua "política suïcida" en matèria migratòria i els ha responsabilitzat de "l'onada d'inseguretat en forma de ganivetades, violacions, ocupacions i amenaces jihadistes". Per al dirigent de Vox, socialistes i populars són "responsables de la degradació dels serveis públics, el col·lapse del sistema sanitari, de les llistes d'espera i del robatori de diners als espanyols, als quals se'ls retiren ajudes".

També et pot interessar

stats