Abascal amenaça de trencar amb el PP en els ajuntaments que "col·laboren activament" en el repartiment de menors

El líder de Vox ha indicat que en l'àmbit autonòmic es negociarà "proposta a proposta" i que exerciran una oposició "lleial i contundent"

Abascal, este dijous
Santiago Abascal, president de Vox, durant l'anunci de trencament dels governs autonòmics de coalició amb el PP / À Punt NTC
12 de juliol 2024 - 10:56

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha advertit este divendres que també trencaran els pactes de govern amb el PP als ajuntaments si estos "col·laboren activament" en el repartiment de menors migrants no acompanyats.

En una entrevista concedida a Telecinco, Abascal ha explicat que els ajuntaments havien quedat exclosos de la ruptura dels pactes de govern autonòmics perquè l'acollida d'estos xiquets i adolescents "no afecta directament" els consistoris. Ha matisat, però, que "hauran d'eixir-ne" si es col·laborara de manera activa i no si "no els queda un altre remei perquè li'ls col·loca la comunitat autònoma".

Sobre la futura relació entre Vox i el PP a les comunitats autònomes que fins ara governaven, Abascal ha indicat que es negociarà "proposta a proposta" i que passaran a exercir una oposició "lleial i contundent".

També et pot interessar

stats