Abascal avisa el PP que l'acord de la Comunitat Valenciana és el que Vox vol "per a tot Espanya"

El líder de Vox diu que, qui vulga negociar, haurà de seure i assumir part dels seus postulats en funció de la força en les urnes, "en un govern de coalició o la construcció d'una alternativa"

El líder de Vox, Santiago Abascal, en la seu del seu partit a Madrid
El líder de Vox, Santiago Abascal, a la seu del seu partit a Madrid / Matías Chiofalo (Europa Press)

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha posat aquest divendres l'acord aconseguit amb el Partit Popular a la Comunitat Valenciana com a exemple del que Vox vol "per a tot Espanya". Així, ha insistit als populars que, si volen arribar a acords, hauran de seure a negociar i assumir part dels seus postulats en funció de la força obtinguda per cada partit en les urnes, "en un govern de coalició o la construcció d'una alternativa".

"El que vulga acords amb nosaltres haurà de seure, respectar els votants i en funció de la força que els votants ens han donat, assumir una part dels nostres postulats en un govern de coalició o la construcció d'una alternativa", ha asseverat en plenes negociacions per a la conformació de governs autonòmics i municipals.

Segons ha sostingut, Vox ofereix "la mateixa posició" i "la construcció d'una alternativa" a tot Espanya, mentre que el PP és el que té discursos diferents en funció del territori. Això, a parer seu, és el que ha fet possible un acord ràpid a la Comunitat Valenciana, però no a Múrcia o Extremadura.

Els punts clau què demana Vox

De fet, ha assegurat que el contingut que Vox demana és "molt concret" i el mateix en tots llocs: "reducció de la despesa política, combat de la immigració il·legal i les màfies de tràfic de persones, combat de la ideologia a les aules, garantir la llibertat d'elecció de la llengua, una política d'aigua a través dels transvasaments necessaris i defensa del camp i la indústria davant d'imposicions globalistes de l'Agenda 2030".

Abascal ha sostingut a més que el seu objectiu no és "un repartiment de butaques", sinó "un canvi profund de polítiques". Els acords a la Comunitat Valenciana, ha posat com a exemple, és el que Vox vol "per a la resta d'Espanya", mirant també al més del centenar d'ajuntaments en què el pacte PP-Vox és necessari per a desbancar altres forces més votades.

Amb aquesta premissa, el líder de Vox ha rebutjat "fer de Nostradamus" i preveure què pot passar. "Em sent incapacitat perquè el Partit Popular és molt diferent en funció del territori", ha dit Abascal assegurant que les negociacions les dirigeixen els líders regionals i ell no manté contacte amb el president del PP, Alberto Núñez Feijóo.

També et pot interessar

stats