Abascal acusa Feijóo: "Va tractar d'impedir els pactes amb Vox i no ha parat fins a convertir-los en impossibles"

El líder de Vox culpa el president del PP per "trencar unilateralment" els governs autonòmics, que Vox abandona pel repartiment dels MENA, una ruptura que no afectarà els ajuntaments

El líder de Vox, Santiago Abascal, arriba al ple extraordinari en el Congrés dels Diputats, este dijous
El líder de Vox, Santiago Abascal, arriba al ple extraordinari al Congrés dels Diputats, este dijous / Eduardo Parra (Europa Press)

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha atribuït este dijous la culpa de la ruptura dels governs de coalició amb el PP a les comunitats autònomes a una decisió "unilateral" del seu president, Alberto Núñez Feijóo.

Abascal insta els populars a donar "explicacions" per acceptar el repartiment de menors migrants no acompanyats, una línia roja per a Vox.

Així ho ha fet en declaracions als mitjans de comunicació en el corredor del Congrés, després del vistiplau de les autonomies del PP al repartiment de menors migrants per a alleujar la càrrega de Canàries.

Els dirigents de Vox, amb Abascal al capdavant, fa dies que avisen al PP que donaran per trencats els executius autonòmics si accepten esta distribució, al·legant que els pactes subscrits advoquen per polítiques antiimmigració.

Abascal ha acusat Feijóo d'"intentar des del principi impedir els pactes regionals" amb la seua formació després de les eleccions del 28M "i no parar fins a aconseguir-ho".

Feijóo i el PP representen "una estafa"

Per això, i després d'insistir que Feijóo i el PP representen "una estafa", ha tornat a descarregar la culpa de la ruptura en el president popular, que ha pres una "decisió unilateral" en impedir "als seus líders territorials votar en contra del repartiment de MENA".

"A nosaltres no ens ha votat ningú per a acceptar la política migratòria de Pedro Sánchez, ni el repartiment de jutges (en al·lusió a la renovació del Consell General del Poder Judicial pactada entre el PP i el PSOE), ni el repartiment de MENA", ha assegurat el líder de Vox.

Abascal afirma que la seua formació està "sola" enfront de la "traïció" del president i l'"estafa" de Feijóo.

En este context, ha instat el PP a donar "explicacions als seus electors" perquè els de Vox "comprenen perfectament" la seua postura.

El líder de Vox creu que els espanyols únicament reben "impostos, immigració il·legal i els MENA, és a dir, inseguretat i ruïna". "Que no compte amb nosaltres per a això, no serem còmplices d'eixes decisions i ens posarem al costat dels electors", ha abundat.

A continuació, s'ha cenyit a la reunió que el comité executiu nacional (CEN) mantindrà esta vesprada per a donar detalls de la ruptura, que, segons matisen fonts de Vox, no afectarà els executius locals. "Després de la reunió donarem una resposta concreta i precisa", ha avançat el president de Vox.

També et pot interessar

stats