Abascal: "No desitge que a ningú, ni tan sols a un corrupte i un traïdor, el pengen pels peus"

El president de Vox ha intervingut en l'acte convocat a Roma per les joventuts de Germans d'Itàlia, el partit de la primera ministra italiana Giorgia Meloni

Abascal: No deseo que a nadie, ni siquiera a un traidor, le cuelguen por los pies
Abascal i Meloni en l'esdeveniment anual de les joventuts del partit Germans d'Itàlia / Efe/VOX

El president de Vox, Santiago Abascal, ha denunciat la "manipulació" de les seues paraules sobre el president del govern, Pedro Sánchez. Abascal ha matisat que no desitja que "a ningú, ni tan sols a un corrupte i un traïdor, el pengen pels peus".

El líder del partit d'ultradreta ha intervingut aquest diumenge en l'esdeveniment anual de les joventuts del partit Germans d'Itàlia (Fratelli d'Italia en italià) celebrat a Roma, a invitació de la primera ministra italiana, Giorgia Meloni. A l'esdeveniment ha coincidit també amb altres convidats internacionals, com el primer ministre d'Hongria, Viktor Orban, i el magnat estatunidenc Elon Musk.

Aquestes declaracions arriben després de la polèmica que van suscitar les seues paraules sobre el president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una entrevista al diari argentí Clarín. Abascal, que estava de visita a l'Argentina per a assistir a la presa de possessió de l'ultraliberal Javier Milei, va afirmar que "hi haurà un moment que el poble voldrà penjar-lo pels peus", en referència al president del govern espanyol.

"No parlaré en italià perquè em malinterpreten fins i tot quan parle en espanyol. A vegades és igual el que diguem i l'idioma que utilitzem perquè la sinistra (l'esquerra en italià) sempre manipularà les nostres paraules, sempre mentirà sobre les nostres intencions i sempre ocultarà les nostres veritats", ha afegit el líder de Vox.

Agenda internacional d'Abascal

Abascal va visitar Meloni fa poques setmanes, en el marc de l'associació i vinculació que mantenen els seus respectius partits. Meloni presideix el Partit dels Conservadors i Reformistes Europeus, del qual, el líder de Vox a Brussel·les, Jorge Buxadé, és vicepresident. Aquesta formació és el principal partit que compon el Grup dels Conservadors i Reformistes Europeus del Parlament Europeu, la quarta força en la cambra.

En la trobada, el president de Vox va traslladar a la presidenta italiana la "preocupació" per la situació que travessa Espanya per l'amnistia als implicats en el procés i ambdós van analitzar les estratègies dels respectius partits per a les eleccions europees de juny del 2024.

Abascal reprén així la seua agenda internacional, després d'haver viatjat a Israel, on va traslladar el suport de Vox en la lluita contra Hamàs.

També et pot interessar

stats