Acord entre Educació i sindicats per a resoldre el problema del personal expert en els cicles d'FP

La conselleria s'ha compromés hui a accelerar els contractes per a iniciar com més prompte millor les classes

Un moment de la protesta, este dijous, davant la Conselleria d'Educació
Un moment de la protesta, este dijous, davant la Conselleria d'Educació / À Punt NTC

Acord entre Educació i els sindicats per a solucionar la contractació de personal expert en els cicles d'FP. Diuen que les classes començaran tan prompte com es puga. Cal recordar que al voltant de 200 centres de tota la Comunitat Valenciana duen quasi un mes sense començar les classes al 100% perquè no hi ha hagut temps d'adequar els docents als contractes que marca un nou decret aprovat setembre passat. La Conselleria assegura que les classes s'iniciaren al més prompte possible.

Este dijous de matí, vora un centenar d'alumnes ha protestat davant les portes de la Conselleria contra esta situació. Dins, responsables d'Educació i sindicats intentaven buscar una eixida al problema. El nou decret educatiu pretén canviar la situació contractual de professorat, segons dicta un nou decret de setembre, però el poc temps ha fet que es cometen errades en aspectes com la suma d'hores.

El retard afecta 600 professors especialistes. Durant la reunió, la directora general d'FP, Marta Armendia , s'ha disculpat davant els sindicats per la situació: "Hem demanat perdó als sindicats perquè és cert que no ens havien adonat que al fer eixe còmput d'hores, deixàvem fora les hores de preparació de classes o les hores de taller", ha explicat. UGT, per la seua banda, ha lamentat que el decret s'ha fet massa ràpid i que conté errades.

La conselleria s'ha compromés hui a accelerar els contractes per iniciar com més prompte millor les classes.

També et pot interessar

stats