Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Acord unànim de l'Ajuntament de València perquè l'Albufera siga declarada reserva de biosfera

Esta declaració implicaria la seua especial protecció, estudi i conservació dins del projecte "L'home i la biosfera"

Albufera de València / Arxiu

El ple de l'Ajuntament de València ha aprovat este dimecres per unanimitat impulsar els tràmits necessaris per a obtindre la declaració de l'Albufera reserva de la biosfera i, amb això, la protecció del principal ecosistema valencià.

El regidor delegat de la Devesa-Albufera, Vicente Gosálbez, ha explicat durant el ple que actualment hi ha 700 espais en tot el planeta que tenen la declaració de reserva de la biosfera, 55 d'ells a Espanya i dos en la Comunitat, i la declaració de l'Albufera seria "la primera que preserve un territori 100% valencià". L'Albufera està acreditada ciutat d'aiguamoll de la convenció relativa als aiguamolls d'importància internacional, protegida com a parc natural, lloc d'interès comunitari i zona d'especial protecció per a les aus, informa el consistori.

La declaració de reserva de la biosfera implicaria l'especial protecció, estudi i conservació dins del projecte "L'home i la biosfera" (MAB, per les sigles en anglés), com una xarxa global que fomenta l'intercanvi de coneixements i pràctiques sobre sostenibilitat i conservació.

Gosálbez ha assenyalat: "Cuidar i protegir l'Albufera és el projecte del govern de la ciutat per al llac; i així ho fem amb esta declaració, la tramitació de la qual impulsem hui".

Malgrat el vot favorable de tota la corporació, els grups de l'oposició municipal s'han mostrat crítics amb l'equip de govern. Així, la regidora socialista Elisa Valía ha assegurat que "PP i Vox duen a terme polítiques en contra lluita de la lluita pel canvi climàtic", i ha manifestat que des del seu grup no blanquejaran" les polítiques a favor del cotxe i de la contaminació en l'aire, així com la reversió de tots els projectes" que feien de València "una ciutat líder en la lluita contra el canvi climàtic". Valía ha lamentat així mateix que la gestió del parc natural de l'Albufera "estiga en mans d'un negacionista convençut", en al·lusió a l'edil de Vox.

Per part seua, el regidor de Compromís Sergi Campillo ha acusat el govern local de "trencar l'equilibri i usar les accions de promoció mediambiental per a fer greenwashing (simular polítiques ecològiques) sota l'objectiu de promoure una imatge de marca per a, en realitat, atraure turistes", afigen les fonts.

València