Àgueda Micó (Compromís), portaveu adjunta de Sumar al Congrés

L'exmembre de Podem i candidat de Sumar per Alacant, Txema Guijarro, repetirà com a secretari general del grup parlamentari després del repartiment de funcions de què han quedat fora Podem, Esquerra Unida o Més País

La cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València, Àgueda Micó
La cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València, Àgueda Micó / Europa Press

Sumar ha completat el repartiment d'atribucions en el grup parlamentari al Congrés. El presidirà Yolanda Díaz i tindrà l'exdirigent de Podem Txema Guijarro, candidat de la plataforma per Alacant, com a secretari general, càrrec que també va exercir en la formació morada. La coalició d'esquerres, que integra cinc partits estatals i una desena d'autonòmics, va nomenar la diputada gallega i presidenta de Sumar, Marta Lois, com a portaveu titular en la cambra baixa. Aquest dilluns s'ha conegut que com a adjuntes primera i segona l'acompanyaran Aina Vidal, d'En Comú Podem i Àgueda Micó, de Compromís, mentre que el càrrec de portaveu adjunt tercer l'exercirà el diputat de la Chunta Aragonesista Jorge Pueyo.

Podem, Esquerra Unida i Més País, entre altres dels socis de la coalició, han quedat fora del repartiment de funcions, un fet que augmenta la ferida amb la formació de Ione Belarra. Podem esperava poder ocupar algun càrrec de portaveu dins del grup parlamentari, com així ho han fet palés aquest dilluns, en advertir que "invisibilitzar-los" generaria desil·lusió en molta gent i afectaria l'espai polític. 

També et pot interessar

stats