L'alcalde d'Algemesí: "La seguretat està més que garantida tant en el pas dels bous com en tots els actes de les festes"

El popular José Javier Sanchis Bretones diu en Les notícies del matí que l'Ajuntament té "recursos suficients" per a celebrar la Trobada de Muixerangues, després que la Conselleria de Cultura li va retirar la subvenció quan la gestionava Vox

05.09.2024 | Entrevista LNM José Javier Sanchis, alcalde d'Algemesí

La participació irregular d'un adolescent de quinze anys que va ser cornejat en les vaquetes de Vilamarxant a l'agost ha tornat a obrir el debat sobre la seguretat en els actes de bous al carrer. Algemesí s'endinsa este mes en la tradicional setmana taurina, coincidint en el temps amb les festes de la Mare de Déu de la Salut, i prepara ja protocols de seguretat reforçats per a garantir la integritat de tots els participants presents a la plaça de bous i que cap persona menor de l'edat exigida en la legislació autonòmica es cole en els llocs establits per als correbous. Així ho ha assegurat l'alcalde, José Javier Sanchis Bretones (PP), entrevistat este dijous en Les notícies del matí. "Sempre hem sigut molt diligents en el compliment de la normativa [...]. "La seguretat està més que garantida, tant en el pas dels animals quan arriben a la plaça com durant els actes de tota la setmana de festes", ha subratllat el regidor.

Tal com ha explicat, enguany esta ciutat valenciana tindrà un dispositiu policial "espectacular", amb "pràcticament tota la plantilla de la Policia Local desplegada als carrers" i la col·laboració d'agents de la Policia Nacional. També ha apuntat que des de l'any passat, quan va començar el mandat al capdavant del govern local, s'estan portant a terme projectes tècnics al voltant de les festes patronals per a garantir els plans de seguretat i emergències, i s'estan celebrant reunions amb les penyes cadafaleres i la comissió taurina per a millorar tots els protocols. "Guanyem en seguretat, planificació i previsió", ha dit.

El popular Sanchis Bretones va arribar a l'alcaldia amb els vots del seu partit i de Vox després de les últimes eleccions municipals, el maig del 2023, per a substituir la socialista Marta Trenzano. Actualment, governa amb el partit d'ultradreta com a soci i fa un balanç positiu del primer any de la coalició, amb la qual mostra "plena satisfacció". "La gestió municipal va de persones. Som un equip, treballem de manera coordinada i conjunta, braç a braç", ha afegit. En este sentit, ha assegurat que el trencament de Vox amb el PP en el Consell i la resta de governs autonòmics de l'Estat no ha alterat el funcionament de l'executiu local i, de fet, ha avançat que ja treballen en els pròxims pressupostos per al 2025, que preveu aprovar al novembre. També ha abordat algunes de les prioritats de futur per al consistori, com l'ampliació del centre de salut d'especialitats ubicat a la plaça de la Ribera o reprendre la construcció del centre comarcal d'educació especial Alberto Tortajada, per a alumnat amb diversitat funcional, que estava paralitzada.

L'Ajuntament té recursos més que suficients per a organitzar la Trobada de Muixeranges, està consignada al 100% en el pressupost municipal

D'altra banda, l'alcalde d'Algemesí ha deixat clar que la Trobada de Muixerangues no corre perill a pesar que la Conselleria de Cultura li va retirar la subvenció quan la dirigia José Vicente Barrera, de Vox, perquè l'Ajuntament té "recursos més que suficients". Es tracta de l'esdeveniment de muixerangues més important de la Comunitat Valenciana, ja que esta població de la Ribera Alta és una de les que té la tradició més arrelada en esta classe d'imponents torres humanes. En l'edició de juny va ser finalment la Diputació de València la que va acabar assumint les despeses dels trasllats, però Sanchis Bretones ha volgut llevar ferro a la polèmica i ha lamentat que l'assumpte s'haja usat com a "arma política". Com ha detallat, la Trobada està "consignada al 100% en el pressupost municipal" i, encara que la corporació provincial no haguera sufragat el cost dels autobusos, el consistori ho podria "haver dut a terme igualment". "Evidentment tot el suport és bo. Si ens donen la subvenció, perfecte. Que no? Perfecte també, tenim recursos suficients", ha recalcat.

Finalment, el primer regidor d'Algemesí ha destacat el caràcter "tradicional" de les festes patronals de la Mare de Déu de la Salut, que se celebren cada any entre el 29 d'agost i el 8 de setembre i són patrimoni de la humanitat per la Unesco. Ha convidat tothom que vullga a apropar-se al municipi: "Faig una crida perquè valencians i valencians s'arrimen a Algemesí, enguany la festa cau molt bé, en cap de setmana, i qualsevol de les tres processons és un bon moment per a contemplar la riquesa que tenim amb la música, les tradicions, el ball, el color i la fe que es viu".

També et pot interessar

stats