Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

L'ambaixador d'Espanya davant de l'ONU, número dos de Yolanda Díaz en Sumar per Madrid

Agustín Santos Maraver és diplomàtic de carrera i ha exercit diversos càrrecs, entre d'altres director de gabinet de l'exministre d'Afers Estrangers Miguel Ángel Moratinos durant l'últim govern de Zapatero

L'ambaixador Agustín Santos Maraver, junt amb Yolanda Díaz / Twitter: @Yolanda_Diaz_

El diplomàtic i ambaixador d'Espanya davant de les Nacions Unides actual, Agustín Santos Maraver, serà el número dos de la candidatura de Sumar per Madrid en les eleccions generals del 23 de juliol. La llista, encapçalada per la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, aglutina una coalició de partits a l'esquerra del PSOE que concorre per primera vegada als comicis i en què figuren Podem o Compromís, entre d'altres.

Ha sigut la mateixa Díaz qui ha confirmat aquest dilluns en Twitter la designació de Santos Maraver, que representa Espanya davant de l'ONU des d'agost del 2018. La líder de Sumar ha qualificat l'anunci de “molt bona notícia”, ja que “la defensa del multilateralisme, dels drets humans i la lluita global contra el canvi climàtic són clau” en la seua formació.

D'aquesta manera, els cinc primers llocs de la llista per Madrid queden aclarits. La número tres, per darrere de Díaz i Santos Maraver, és l'activista sahrauí Tesh Sidi, en quart lloc, queda el líder de Més Madrid, Íñigo Errejón, i la cinquena plaça és per a la secretària general de Podem, Ione Belarra.

Agustín Santos Maraver nasqué a Los Angeles (Estats Units) el 21 de setembre del 1955. Llicenciat en Filosofia i Lletres i en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid, va ingressar en la carrera diplomàtica espanyola l'any 1982. El 2018 va substituir Jorge Moragas com a ambaixador representant permanent d'Espanya davant Nacions Unides a Nova York.

Durant la seua carrera ha exercit diversos càrrecs, entre d'altres va ser cap de gabinet del ministre d'Afers Estrangers Miguel Ángel Moratinos en l'últim govern del socialista José Luis Rodríguez Zapatero (2008-2011). També ha representat Espanya com a ambaixador davant dels organismes de Nacions Unides a Ginebra. Així mateix, ha sigut cònsol general d'Espanya a Ciutat del Cap (Sud-àfrica) i a Perpinyà (França) i ha ocupat càrrecs en diverses destinacions, com ara Washington DC, Pequín, Canberra, Brussel·les i l'Havana.