Amparo Marco (PSPV), sobre la comissió del cas Koldo: “És una barra on el PP penja perxes del missatge d’assetjament a Sánchez”

L’exalacaldessa de Castelló de la Plana descarta tornar a la política municipal i assegura veure l’actual govern, del PP i Vox, “amb tristor”

Amparo Marco, senadora socialista, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí'
Amparo Marco, senadora socialista, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

“La comissió del Senat que investiga el cas Koldo és una barra on el PP penja perxes del missatge d’assetjament al govern de Sánchez, a Sánchez i al seu entorn”. És la visió de la senadora socialista per Castelló Amparo Marco, integrant d’este òrgan, que considera que “no hi ha cap interés” a esclarir el fons d’esta qüestió, en referència al PP, sinó més bé es vol “generar una atmosfera sobre un cas que està judicialitzat i que la gent pense que ahí hi ha una trama corrupta del PSOE”.

En esta línia, que Marco ha manifestat en Les notícies del matí este divendres, creu que el PP, valent-se de la seua majoria al Senat, “està utilitzant la comissió del cas Koldo per a col·locar una perxa permanent i tindre un espai on llançar un missatge constant perquè cale en el subconscient de la ciutadania”.

De fet, considera que esta intencionalitat de la comissió d’investigació constituïda al Senat es va evidenciar clarament en les setmanes d’abans de les eleccions europees. Al seu parer, durant eixe temps la comissió es va convertir en “una amenaça permanent” en relació amb les persones que convocaria: “Van estar tot el temps amenaçant a qui portaven a la comissió d’investigació, si Sánchez, si Begoña Gómez...”, exposava Amparo Marco en referència al PP.

“El tema està judicialitzat. És el jutjat qui haurà de dir si hi ha hagut o no corrupció”, afirmava la senadora castellonenca sobre el cas d'una presumpta trama de cobrament de comissions il·legals relacionades amb la compra de mascaretes durant la pandèmia a un assessor de l'exministre socialista José Luis Ábalos.

D’altra banda, qui va ser alcaldessa de Castelló de la Plana durant huit anys, fins que en els últims comicis el govern del PP i Vox va deixar el PSOE en la bancada de l’oposició, ha descartat tornar a la política municipal.

Quan li han preguntat sobre este assumpte en Les notícies del matí, ho ha rebutjat clarament: “La meua etapa en política municipal és passat, estic molt orgullosa d’haver sigut la primera alcaldessa de Castelló de la Plana i dels equips que van governar amb mi, vam aconseguir sanejar l’ajuntament, però la meua etapa allà ha acabat”, especificava durant la seua intervenció en À Punt.

Propostes dels governs precedents

En este sentit, assenyalava que veu l’actual govern municipal, que presideix Begoña Carrasco (PP), “amb molta tristor” perquè veu que les polítiques impulsades per l’executiu anterior “les tira enrere per qui les ha fetes i no perquè siguen bones o no”.

Amparo Marco, en esta línia, ha posat com a exemple els jardins efímers que, segons ha afirmat, havien convertit la ciutat en ganxo per a atraure visitants per Nadal i que ara, l’actual equip de govern, ha fet desaparéixer. 

També et pot interessar

stats