Amparo Piquer és la nova secretària general de Més-Compromís

Ocupa el càrrec en substitució d'Àgueda Micó, que el deixa per incompatibilitat estatuària amb el de diputada al Congrés

Amparo Piquer i Àgueda Micó, durant el Consell Nacional celebrat aquest dissabte
Amparo Piquer i Àgueda Micó, durant el Consell Nacional celebrat aquest dissabte / @MesCompromis_

La direcció nacional de Més-Compromís ha sotmés aquest dissabte a votació definitiva l’elecció d’Amparo Piquer, que ha sigut escollida com la nova secretària general sense a penes oposició: cent vots a favor, set en contra i cinc abstencions. Ocupa el càrrec en substitució d’Àgueda Micó, que l'ha deixat per incompatibilitat estatutària amb el de diputada al Congrés, segons va informar la formació política en un comunicat.

Piquer s'ha estrenat en el càrrec assegurant que l'objectiu no és solament fer oposició, sinó treballar per a "tornar a ser un dels partits de govern de la Generalitat en les pròximes eleccions".

Per la seua part, en formalitzar la renúncia aquest dissabte, Micó també ha avançat que hi haurà un congrés de la coalició a principis de l'any que ve, previsiblement en abril. S'hi haurà de reconfirmar l'elecció de Piquer i, segons ha avançat Àgueda Micó, també es redefiniran les estratègies polítiques de la coalició.

Piquer ha sigut fins ara la secretària d'organització de Més-Compromís i té "una llarga trajectòria com a militant", amb més de vint anys en les files del partit. També ha sigut regidora a Rafelbunyol i ha format part de diverses executives tant de Més com de Compromís. En els últims mesos ha pilotat les negociacions de la coalició amb Sumar i ha dirigit la campanya electoral de les eleccions generals del 23 de juliol.

A més, la direcció del partit ha proposat Pablo Bellver per al càrrec de secretari d'Organització en substitució de Piquer. Bellver va ser regidor a Massamagrell entre el 2015 i el 2019 i cap de gabinet en la Conselleria d'Educació durant la passada legislatura, tant en l'equip de Marzà com en el de Tamarit.

Iniciativa-Compromís, en procés de reconfiguració

Paral·lelament, Iniciativa-Compromís ha celebrat aquest dissabte la mesa nacional per a "obrir un espai de reflexió, debat i creixement que permeta refundar l’espai polític de l’ecosocialisme valencianista", en paraules del coportaveu de la formació, Alberto Ibáñez.

La mesa ha aprovat les seues línies d'oposició al nou govern valencià i ha obert un procés de consulta amb les bases per a redefinir el projecte. Tot culminarà en un document que aprovarà l'assemblea general d'Iniciativa-Compromís en febrer de 2024.

També et pot interessar

stats