Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DE LA NIT

Anticorrupció acudeix al Suprem per a intentar revocar l'absolució de Camps en la Gürtel

Anuncia el seu recurs de cassació contra la sentència que va dictar el maig passat l'Audiència Nacional, en la qual va eximir de responsabilitat penal l'exdirigent del PP valencià

Camps, el passat 29 de maig després d'assabentar-se de l'absolució judicial / Rober Solsona (Europa Press)

La Fiscalia Anticorrupció ha decidit recórrer davant del Tribunal Suprem la sentència que va absoldre l'expresident de la Generalitat Francisco Camps en l'última part del cas Gürtel que tenia oberta perquè va considerar que no hi havia proves que ordenara contractar la trama.

El ministeri públic ha anunciat el recurs de cassació contra la sentència que va dictar el mes de maig passat l'Audiència Nacional, en la qual va eximir de responsabilitat penal l'exdirigent del PP valencià. Amb el seu recurs, que la Fiscalia presentarà pròximament, Anticorrupció tractarà de revocar la sentència absolutòria de l'expresident, per a qui va demanar un any de presó i sis d'inhabilitació per tràfic d'influències en concurs amb prevaricació.

Recentment, el tribunal que va jutjar Camps va dictar un aclariment de sentència perquè havia imposat a un dels acusats —que havia sigut gerent d'una empresa de la trama, Cándido Herrero,— una pena de tres anys per un dels delictes, quan en realitat eren tres mesos.

Esta resolució ha dilatat un poc els temps i ha sigut ara quan la Fiscalia ha anunciat el recurs davant del Tribunal Suprem, com també va fer fa uns dies l'acusació popular que van exercir dos exdiputades socialistes autonòmiques.

A més de Camps, van resultar absolts tres dels seus exconsellers —Alicia de Miguel, Manuel Cervera i Luis Rosado—, diversos ex alts càrrecs —com David Serra o Salvadora Ibars— i funcionaris que van ser acusats per diverses adjudicacions de contractes a l'empresa Orange Market entre 2004 i 2009. Adjudicacions entre les quals destaquen les contractacions per l'Open de Tenis o els grans esdeveniments de la Generalitat Valenciana en la fira de turisme Fitur.

El tribunal sí que va imposar fins a dos anys i tres mesos de presó als considerats caps de la trama, Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, el Bigotes, que estan a la presó des de fa anys. Va castigar també amb diferents condemnes els altres huit acusats, que van conformar-se amb les penes que van acordar amb la Fiscalia i van reconéixer els fets.

En la sentència, de 232 fulls, la sala va asseverar la "nul·la intervenció" de Camps en els contractes de la fira Fitur 2009 perquè no existia cap "prova o cap indici de connivència per a això" amb la llavors directora general de Promoció Institucional Dora Ibars, tal com sostenien les acusacions.

València Cas Gürtel