Anticorrupció acusa Francis Puig i Adell Bover d'estafa i falsedat documental pel cobrament de subvencions

El ministeri públic demana al jutjat que inicie la fase de procediment abreujat, prèvia al juí oral

El germà de l'expresident de la Generalitat, Francis Puig, en una compareixença judicial
L'empresari Francis Puig, germà de l'expresident Ximo Puig, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de juliol 2024 - 13:07 Actualitzat: 23 de juliol 2024 - 19:23

La Fiscalia anticorrupció atribueix delictes d'estafa i falsedat documental continuada als empresaris audiovisuals Francis Puig, germà de l'expresident Ximo Puig, i el seu soci, Juan Enrique Adell Bover, investigats per rebre més de 100.000 euros en ajudes per al foment del valencià a través de la Generalitat Valenciana i la de Catalunya. Així figura en l'escrit d'acusació que el ministeri públic ha notificat a les parts, que insta el jutjat d'instrucció a iniciar la fase de procediment abreujat, la prèvia al juí oral.

La causa es va obrir el 2019 arran d'una querella del PPCV i ha indagat en la possible adjudicació fraudulenta de subvencions entre el 2015 i el 2018 a les mercantils Comunicacions dels Ports, Mas Mut, Canal Maestrat, Nova CB i Kriol Produccions. 

L'escrit de la Fiscalia centra la mirada en Masmut SL i adverteix que podria ser una mercantil "fictícia o instrumental" creada per a recaptar ajudes. No obstant això, omet l'acusació de frau en les subvencions. 

El ministeri públic descarta que es cometera un delicte a través de Comunicacions dels Ports SA, i ho rebaixa a la possibilitat d'una infracció administrativa. Alhora, adverteix que no s'han constatat indicis delictius amb Kriol Produccions SL per la impossibilitat de continuar investigant, després del tancament prematur de la instrucció per una errada judicial.

Les defenses de Puig i Bover van demanar l'arxivament de la causa després de l'informe de la Guàrdia Civil que analitzava les factures, ja que, segons van interpretar, no acreditava els delictes que se'ls imputaven. 

El PP demana explicacions

El síndic del PP en les Corts, Juanfran Pérez, ha demanat al PSPV explicacions sobre “els possibles casos de corrupció de familiars directes de governants del PSPV”. En concret, ha demanat que expliquen “l'anunci de la Fiscalia contra Francis Puig, el germà de Ximo Puig, i el seu soci per estafa i falsedat”. Pérez ha afirmat que el govern del Botànic “va deixar passar el termini per a requerir-li la devolució de la subvenció".

També et pot interessar

stats