Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Anticorrupció demana rebutjar la querella del PP contra el PSOE per finançament irregular

El jutge investiga una suposada trama de frau d'hidrocarburs que afecta l'empresari Víctor de Aldama, un dels imputats principals del cas Koldo, i haurà de pronunciar-se sobre la denúncia dels populars

El vicesecretari de Cultura i portaveu del PP, Borja Sémper, dilluns després de presentar la querella a l'Audiència Nacional / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

La Fiscalia Anticorrupció s'ha oposat al fet que el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz admeta a tràmit la querella interposada pel PP contra el PSOE i diversos imputats de l'anomenat cas Koldo per presumpte finançament irregular. Segons han informat fonts fiscals, el ministeri públic ja ha remés l'informe al jutjat central d'instrucció número 5, en el qual considera que no es compleixen els pressupostos per a investigar la querella interposada dilluns passat per la formació liderada per Alberto Núñez Feijóo. Ara és el jutge Pedraz, que investiga en una causa secreta una suposada trama de frau d'hidrocarburs que afecta un dels principals imputats del cas Koldo —l'empresari Víctor de Aldama— qui haurà de decidir sobre l'assumpte.

La querella del PP es dirigeix contra el PSOE, contra De Aldama, el seu soci Claudio Rivas i Koldo García, exassessor de l'exministre valencià José Luis Ábalos, per suposats delictes de blanqueig, suborn, tràfic d'influències i finançament il·legal. Es basa en una informació periodística que apunta que Rivas hauria usat De Aldama per a aconseguir del govern espanyol una llicència com a operadora d'hidrocarburs per a la companyia Villafuel. I ell li hauria demanat, a canvi, 600.000 euros.

Esta informació parla de dos suposats lliuraments de diners —un total de 90.000 euros en bosses de plàstic— en la seu del Partit Socialista, al carrer Ferraz de Madrid, a l'octubre del 2020, i es basa en el testimoni de "dos informants anònims", dels quals no s'aporta cap detall. Incorpora la gravació d'una entrevista a este empresari desconegut, a qui no s'identifica i que apareix amb la veu distorsionada, que connecta la suposada entrega de diners amb la presumpta obtenció de la llicència administrativa perquè Villafuel poguera operar com a distribuïdora de carburants.

La investigació sobre este hipotètic frau d'hidrocarburs en el qual el PP fonamenta la querella discorre al marge del cas Koldo, sobre presumptes comissions i irregularitats en adjudicacions públiques de mascaretes en pandèmia. En esta segona causa Anticorrupció ha vist indicis de diversos delictes en l'actuació de l'exministre José Luis Ábalos i ha demanat que el Tribunal Suprem l'investigue, ja que és l'organisme competent perquè està aforat per ser diputat.