Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DE LA NIT

Anticorrupció demana l'ingrés immediat de Zaplana en presó pel risc de fuga

L'Audiència de València celebrarà una vista el set de novembre perquè les parts es pronuncien sobre la petició del ministeri públic

L'excap del Consell, Eduardo Zaplana, durant el juí pel cas Erial / À Punt NTC

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat ingrés a la presó de l'expresident Eduardo Zaplana amb caràcter immediat, en execució de la condemna a deu anys i cinc mesos de presó i 25 milions de multa per les comissions de l'adjudicació a dit de les ITV valencianes, en el marc del cas Erial.

Malgrat que la resolució judicial encara no és ferma (la sentència està pendent dels recursos dels condemnats), el ministeri públic justifica la petició pel risc de fuga de Zaplana, segons han confirmat a À Punts fonts de la institució. El pròxim 7 de novembre, a les 12:30 hores, se celebrarà una vista a l'Audiència de València perquè les parts es pronuncien sobre esta petició.

La demanda de la Fiscalia té lloc una setmana després de conéixer-se la sentència per corrupció contra l'excap del Consell i exministre. La secció quarta de l'Audiència Provincial de València va considerar provat que Zaplana va percebre comissions per l'adjudicació de les estacions d'ITV, entre 1997 i 2003, a través d'una complexa estructura societària, amb ramificacions a països com Andorra, Panamà o Luxemburg.

València Cas Erial