La Fiscalia investiga una alt càrrec per l'ús d'un helicòpter d'emergències en el rescat d'una amiga

Compromís demana la dimissió de María José Mira, alt càrrec del Botànic que continua com a secretària autonòmica amb el govern actual, per un ús desproporcionat de recursos públics

Moment del rescat de la dona ferida en un helicòpter / Consorci Provincial de Bombers de València

La Fiscalia investiga una alt càrrec de la Generalitat per, presumptament, haver fet un ús desproporcionat de recursos públics en el rescat d'una amiga que s'havia girat el turmell en una excursió. Es tracta d'una secretària autonòmica del Botànic que ha mantingut el càrrec amb el nou govern. La investigació la va iniciar l'Agència Antifrau arran d'una denúncia anònima. 

Un informe de l'Agència Antifrau veu un possible cas de corrupció en l'ús d'un helicòpter d'emergències per a rescatar l'amiga de María José Mira Veintimilla, alt càrrec amb el Botànic que continua, per cert, en el lloc de secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament amb el govern actual.

Un helicòpter de rescat, una unitat de Suport Vital Bàsic i dues del SAMU: és l'operatiu que es va desplegar a Iàtova per a rescatar una amiga de Mako Mira, secretària autonòmica tant amb el Botànic com ara, amb el PP. Antifrau creu que és Mira qui va demanar la intervenció i, després d'analitzar les converses d'aquell dia, considera que hi va haver un ús abusiu de recursos públics.

El portaveu de Compromís, Carles Esteve, demana la dimissió de l'alt càrrec i recorda les desavinences amb Mira quan formava part del Botànic.

El síndic de Vox, José María Llanos, ha aprofitat per a criticar el Botànic i diu que no els fa gens de gràcia que Mira continue en el govern valencià, però que és decisió de la consellera d'Hisenda, del PP.

I pel PP, Laura Chuliá ha dit que no coneixen el contingut de l'informe i que, per tant, no poden valorar-lo, però apunten a qui en aquell moment era l'encarregat de les emergències, el socialista José María Ángel.

També et pot interessar

stats