Junts anuncia la tornada de Puigdemont els pròxims dies i d’incògnit

Els juntaires acusen ERC d'haver "canviat de bloc" i d'abandonar el bàndol independentista per a aliar-se amb el PSC i els Comuns

L'expresident català, Carles Puigdemont
L'expresident català, Carles Puigdemont / Glòria Sánchez (Europa Press)
06 d'agost 2024 - 10:57

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha anunciat este dimarts que l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont tornarà de l'exili els pròxims dies i d'incògnit. Així ho ha explicat en declaracions a TV3, tot i que no ha volgut especificar més dades sobre el retorn perquè no vol "posar-ho fàcil perquè el puguen detindre".

Turull ha defés que Puigdemont no hauria d'entrar "per la porta principal del Parlament de Catalunya" i ha negat cap mena de pacte amb els Mossos d'Esquadra perquè "no ve a deixar-se detindre", sinó a "confrontar" amb "uns jutges que han decidit prevaricar i no aplicar la llei".

Si l'expresident és detingut, com ell mateix assumeix que ocorrerà, ja que el Tribunal Suprem no li està aplicant la llei d'amnistia, Junts demanarà al president de l'hemicicle català, Josep Rull, que suspenga el ple perquè no es podria celebrar "en condicions de normalitat", ja que no podria participar-hi un dels diputats a causa de la detenció.

La formació no vol posar un "termini" a la suspensió del ple d'investidura ni assenyalar quan podria reprendre's, perquè primer cal veure "fins a on vol portar" el jutge Pablo Llarena "la seua venjança i escarni" cap a Puigdemont i perquè, en tot cas, eixa és una decisió de la Mesa de la Diputació del Parlament de Catalunya.

Segons Turull, l'operació del retorn "no serà en clau partidista", sinó "un acte de país, de respecte per la institució de la presidència de la Generalitat".

Des de Junts acusen ERC d'haver "canviat de bloc", en abandonar el bàndol independentista per a aliar-se amb el PSC i els Comuns, per la qual cosa "ha d'assumir les conseqüències dels seus actes".

També et pot interessar

stats