Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Barcala anuncia un bo lloguer per a joves de 350 euros i un altre de 300 per cada naixement

Durant el debat sobre l’estat de la ciutat, l’oposició ha criticat la baixa xifra d’execució pressupostària i la falta de neteja dels carrers

Barcala durant el ple del debat de l’estat de la ciutat / À Punt NTC

Un bo habitatge per a joves, una ajuda de 300 euros per cada naixement i un nou sector urbanístic, conegut com les Llomes del Garbinet, han sigut els anuncis estrela de l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, en el debat de l’estat de la ciutat. Un plenari on l’oposició ha criticat la baixa xifra d’execució pressupostària i la falta de neteja d’una ciutat que, diuen, és la segona més bruta d’Espanya.  

Amb expectació i nervis s’ha viscut a l'Ajuntament d’Alacant el debat sobre l’estat de la ciutat, un repàs d’un any i mig de gestió. Durant el seu torn de paraula, Barcala ha aprofitat per a anunciar nous projectes, com una ajuda de 350 euros per al lloguer destinada a joves de fins a 31 anys. “Som conscients de les dificultats afegides que pateixen per a llogar un habitatge i emancipar-se. Per això llançarem el Bo Habitatge Jove, perquè puguen sufragar despeses extra com pot ser el cas de la fiança”, ha dit.

L’edil també ha apuntat que el consistori duplicarà la inversió als centres de majors, fins a aconseguir els 588.000 euros, per a “oferir més places i desenvolupar activitats” i “tindre en compte les necessitats dels usuaris”.

Per a l’oposició, el ple ha sigut un temps perdut per les subvencions que es perden i els problemes endèmics que s'arrosseguen com la neteja o la falta de vivenda social. El conflicte del soroll, l'absència de model turístic i la pujada de la taxa del fem han sigut altres dels temes que han confrontat govern i oposició.

l’Alacantí