Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Aprovats els canvis en transparència i incompatibilitats del PP i Vox

S'introdueixen canvis com que ja no siga obligatori publicar les agendes completes dels representants públics o que estos puguen pertànyer a un consell d'administració d'una entitat privada

Votació de la proposició de llei de modificació de la llei de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana / Jorge Gil (Europa Press)

La proposició de llei de PP i Vox per a modificar les normes autonòmiques de transparència del 2022 i incompatibilitats del 2016 s'ha aprovat este dijous en el ple de les Corts, amb el rebuig de l'oposició.

El PSPV i Compromís han portat al ple un total de 38 i 19 esmenes, respectivament, ja rebutjades prèviament pel PP i Vox en comissió, per a mantindre les dos lleis tal com les va aprovar l'anterior govern del Botànic.

Els grups que comparteixen el Consell no han acceptat cap esmena i han aprovat la llei tal com la van registrar.

En concret, el PP i Vox introdueixen canvis com que ja no siga obligatori publicar les agendes completes dels representants públics o que estos puguen pertànyer a un consell d'administració d'una entitat privada.

També canvien la fórmula de votació del Consell de Transparència perquè siga suficient majoria absoluta si en dos mesos des de la primera votació la renovació no compta amb el suport de tres cinquens de les Corts.

València