Aragonès veu l'amnistia com a "punt de partida" i promet: "Catalunya votarà en referèndum"

El president català ha intervingut en la sessió de la comissió general de les comunitats autònomes al Senat i ha abandonat l'edifici en acabar el seu discurs

Pere Aragonés en la seua compareixença al Senat aquest dijous
Pere Aragonés en la seua compareixença al Senat aquest dijous / Efe

El president de Catalunya, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dijous al Senat que l'amnistia és "imprescindible" com a "punt de partida" per a la resolució del "conflicte polític" entre Catalunya i l'Estat, i ha garantit: "Catalunya votarà en un referèndum".

Després de reunir-se amb senadors catalans en una de les sales de l'edifici, Aragonès ha sigut el primer president autonòmic a intervindre, per espai de deu minuts, en la sessió de la comissió general de les comunitats autònomes de la cambra alta.

"Catalunya votarà en un referèndum, estic convençut. Per voluntat, per perseverança, per democràcia. Sempre amb la mà estesa i sempre amb les mans lliures", ha recalcat al final de la seua intervenció, íntegrament en català, després de la qual, com havia anunciat, ha abandonat a tot córrer l'antic saló de plens del Senat sense esperar a penes a l'aplaudiment dels seus i sense fer declaracions.

També et pot interessar

stats