Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Arcadi España i Rebeca Torró, nous secretaris d'Estat

La marxa dels dos portaveus a les Corts obliga a remodelar el grup socialista al Parlament valencià

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, reunit amb la síndica del PSPV, Rebeca Torró, i el diputat socialista, Arcadi España / À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de desembre 2023 - 16:31 Actualitzat: 04 de desembre 2023 - 21:48

El Consell de Ministre nomenarà aquest dimarts Arcadi España i Rebeca Torró com a nous secretaris d'Estat, segons ha pogut confirmar À Punt. España, fins ara síndic adjunt a les Corts, passarà a ocupar la secretaria general de Política Territorial. Per la seua banda, Torró, actualment portaveu socialista a les Corts, serà la secretaria d'Estat d'Indústria.

El Ministeri de Política Territorial està encapçalat per Ángel Víctor Torres, que va ser president de Canàries. Per la seua banda, Jordi Hereu, que va ser alcalde de Barcelona, està al capdavant del Ministeri d'Indústria.

El nomenament d'España i Torró obligarà a remodelar el grup socialista a les Corts Valencianes, del qual són síndic adjunt i portaveu. En la llista presentada pel PSPV a les Corts figuren Pedro Ruiz i Xelo Angulo com als nou noms que ara entren a les Corts.

El PSPV convocarà l'executiva per a decidir els canvis en el grup de les Corts

Després del seu nomenament en el Govern, es convocarà l'executiva del PSPV per a establir els canvis necessaris en el grup parlamentari en les Corts, actualment presidit per l''expresident' i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig. A nivell orgànic, els seus càrrecs en l'executiva estatal del PSOE (Arcadi España) i autonòmica del PSPV (Rebeca Torró) són compatibles amb el lloc en el qual ocuparan en les secretaries d'Estat.

Tant Torró com España van exercir com a consellers en l'anterior govern autonòmic de Ximo Puig. Tots dos augmentaran la quota valenciana en el govern espanyol, en l'actualitat representada principalment per la ministra de Ciència i Universitats, Diana Morant.

A escala orgànica, els seus càrrecs en l'executiva estatal del PSOE (Arcadi España) i autonòmica del PSPV (Rebeca Torró) són compatibles amb el lloc que ocuparan en les secretaries d'Estat.