Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Podem assumeix el "veto injust" a Irene Montero en Sumar i anuncia un paper "modest" en la coalició

Dos dies abans de registrar les llistes, Belarra posa fi a l’intent de la formació morada d’incloure l’actual Ministra d’Igualtat en un dels llocs d’eixida de la confluència 

La secretària general de Podem, Ione Belarra, al costat de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, durant la celebració del Consell Ciutadà aquest dissabte a Madrid. / Fernando Villar

Podem assumeix l’absència en les llistes per a les eleccions generals amb Sumar de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, malgrat remarcar el que consideren un "veto injust" per part de la candidata i vicepresidenta segona, Yolanda Díaz. En aquesta línia, la formació morada accepta el rol secundari dins de la coalició d'esquerres.

Així ho han traslladat tant Montero com la secretària general de Podem, Ione Belarra, durant la intervenció en el Consell Ciutadà estatal de la formació, el màxim òrgan executiu del partit entre assemblees ciutadanes, després de la desfeta del 28M i a dos dies del registre de les llistes de Sumar.

Belarra ha afirmat que el "veto de Yolanda Díaz i Sumar" sobre Irene Montero és "sobretot un error perquè implica la victòria de la disciplina de les dretes", que envia un missatge polític "perillós" per a l'esquerra i la lluita de les dones.

Davant els seus correligionaris, la líder de Podemos ha explicat que els últims dies han intentat que des de Sumar rectificaren aquesta exclusió, però "lamentablement" no ha sigut possible.

Eleccions 23J