Directes
Ara en la televisió
HOTEL PORTOFINO
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Junts avisa Sánchez que continua lluny i que no tindrà els seus vots si fa "el mateix amb Catalunya que fins ara"

Nogueras fa arribar al PSOE una transcripció de la conferència que Carles Puigdemont, fugat de la justícia espanyola, va pronunciar al setembre i en les quals va fixar les condicions de Junts

Pedro Sánchez rep la diputada de Junts, Míriam Nogueras / Eduardo Parra (Europa Press)

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha avisat aquest divendres al president del govern, el socialista Pedro Sánchez, que el seu partit continua "lluny" de donar suport a la seua investidura i que no li donaran els seus vots sí les seues intencions per a Catalunya es limiten a fer "el mateix" que en els darrers quatre anys.

Així ho ha advertit Nogueras, en una escarida declaració al Congrés en català, després de la reunió que ha mantingut allà amb el candidat socialista a la reelecció i en la qual també ha participat el secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán.

Nogueras, que cada mes percep un sou de més de 8.100 euros del Congrés, ha declinat comparéixer a la sala de premsa i s'ha limitat a aquesta declaració sense voler atendre les preguntes de la premsa, ni en castellà ni en català.

El missatge de Puigdemont

Segons ha assenyalat, la cita ha servit per a fer arribar a Sánchez una transcripció de la conferència que l'expresident català, Carles Puigdemont, fugat de la justícia espanyola, va pronunciar el passat 5 de setembre i en les quals va fixar les condicions de Junts per al seu eventual suport a Sánchez.

Nogueras no ha volgut donar més detalls sobre la trobada, ni s'ha referit a propostes d'amnistia de les quals s'ha parlat en els últims dies, al·legant que no entraran en el joc de les "filtracions" i que quan tinguen alguna cosa a dir ja ho diran.

Això sí, ha incidit en el fet que si Sánchez pretén aplicar la mateixa recepta que en l'anterior legislatura a Catalunya "no són els vots de Junts els que està buscant", perquè aquella fórmula s'ha demostrat inútil.