Badenas: “Catalá està repetint molt el comportament de Ribó, hi ha qui parla de 'ribotics'”

El portaveu de Vox a l'Ajuntament de València ha dit que no estan negociant ara amb el PP, ni negociaran els pressupostos, perquè desconeixen el projecte de ciutat i considera que l'alcaldessa està perpetuant el mateix model de Ribó 

Juanma Badenas a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El grup municipal Vox no està negociant amb el govern de l'Ajuntament de València. El portaveu de Vox, Juanma Badenas, ha destacat en Les notícies del matí que no està pactant ara, ni negociarà els pressupostos perquè desconeixen el projecte de ciutat del Partit Popular.

"No hi ha unes negociacions i l'alcaldessa no ens ha dit quin és el seu pla i projecte de ciutat. De moment, l'única cosa que veiem és que València continua igual que fa quatre o cinc mesos i que l'era Ribó s'està mantenint en l'aspecte i funcionament de la ciutat", ha dit.

En la seua opinió, l'alcaldessa està perpetuant el mateix model de l'anterior alcalde, Joan Ribó, de Compromís, i ha posat l'exemple del carrer Colom.

Badenas ha destacat que Vox no és soci preferent del govern de Catalá perquè desconeix el projecte i considera que el PSPV i Compromís també són socis no preferents del PP perquè té moltes coincidències amb ells. "Catalá està repetint molt el comportament que tenia Ribó, hi ha qui parla de ribotics", ha apuntat.

Juanma Badenas ha recordat que en Vox, des del principi, "tenim la mà estesa per a formar part del govern municipal". Considera que és "bo" per a València que tinga "un govern estable, sòlid i eficient, perquè si no el té, no es poden realitzar coses a favor dels valencians".

Per contra, ha criticat que l'alcaldessa "viu en el seu món i la seua intenció és governar en solitari sense tindre la força democràtica necessària".

D'altra banda, quant a la renúncia dels regidors de Vox a la dedicació exclusiva després que el Grup Socialista denunciara el repartiment d'ingressos davant de l'Agència Antifrau, Badenas afirma que ell ha renunciat perquè estava "fart" que li ho recriminaren i que no necessita el sou.

"La llei de creació de l'AVL és una aberració jurídica i antiestatutària"

Sobre el canvi del topònim de la ciutatValéncia –amb l'accent tancat i no obert–, sobre el qual s'ha de pronunciar de manera preceptiva l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), el portaveu de Vox ha denunciat que la llei de creació de l'AVL és una "aberració jurídica".

Segons ha explicat, el preàmbul de la llei indica quina és la normativa lingüística que han d'utilitzar "saltant-se el criteri científic dels acadèmics" i els diu que seguisquen les Normes del 32, també conegudes com a Normes de Castelló: "Per confessió de Sanchis Guarner en els anys 60 en un llibre indica que les Normes de Castelló estaven directament inspirades en l'Institut d'Estudis Catalans i, per tant, és català".

Per contra, Badenas afig: "L'Estatut d'Autonomia diu que la llengua oficial a la Comunitat Valenciana és el valencià i, no obstant això, l'AVL afirma que les normes que s'han de fer servir per a la normativitat lingüística és el català. La llei de creació de l'AVL és antiestatutària".

És per això que ha avançat que quan es comencen a produir resolucions de l'AVL seguint aquest criteri "promourem en la mesura que siga possible davant els tribunals una qüestió d'inconstitucionalitat" perquè el Tribunal Constitucional es manifeste sobre la constitucionalitat o no de la llei de creació de l'AVL. "No pot ser que un reduït nombre de persones decidisca com ha de parlar un poble, això no es pot consentir".

També et pot interessar

stats