Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Barceló (PSPV): "Barcala actua amb deslleialtat amb els veïns d'Alacant; promet projectes que no compleix"

La líder del grup municipal del PSPV qüestiona els anuncis del govern de Luis Barcala (PP) per a aturar el problema de la vivenda i acusa el consistori de rebutjar deliberadament les propostes socialistes de millora

Entrevista completa a la portaveu del PSPV de la ciutat d'Alacant Ana Barceló / À Punt NTC

A la socialista Ana Barceló no l'han convençuda els anuncis de l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, en el debat sobre l’estat de la ciutat d'este dilluns. La líder del grup municipal del PSPV considera que són fum, perquè "la majoria dels projectes que ha anunciat (en el passat) en el pressupost, no es fan". "Hi ha una deslleialtat a la ciutadania, que confia que es complisquen els projectes i després veu que Barcala no els executa", ha manifestat Barceló en una entrevista a Les Notícies del Matí.

La líder del PSPV de la ciutat s'ha mostrat especialment crítica amb la promesa d'un bo lloguer per a joves, de 350 euros. "Això no és res, el problema, a part del preu a l'alça de lloguer i dels pisos és que no tenim vivendes a Alacant. Barcala promet 300 vivendes des de 2022, algunes per a joves, i encara no ha conclòs cap dels projectes. Alguns no estan ni iniciats", ha advertit.

El bo per al lloguer d'Alacant no és res. El problema real és que no tenim vivendes

Barceló ha acusat Barcala de "no gestionar bé el patrimoni", per haver perdut perdre 1,7 milions en subvencions per a l'habitatge. Considera que la cessió de huit parcel·les municipals a la Generalitat per a construir habitatge és una mesura de llarg termini que no resoldrà les urgències en allotjament a la ciutat. Per això li reclama mesures fiscals i administratives per a moure el mercat a curt termini i persuadir els propietaris de solars a edificar. La socialista també ha advertit l'alcalde que el PSPV "no permetrà que s'especule amb sòl dotacional públic" per a facilitar la construcció de vivendes.

"La vivenda és un problema de primera magnitud, però l'Ajuntament Barcala ha construït zero habitatges en els sis anys que fa que governa. Els apartaments turístics han crescut, la majoria són il·legals. Demanarem que augmentares les inspeccions i només se n'han fet 52. De veritat?", ha raonat la líder dels socialistes al consistori alacantí.

Sabem que hi ha una orde al govern municipal perquè no es tinguen en consideració les nostres propostes

Barceló ha denunciat que l'Ajuntament ignora deliberadament les propostes dels socialistes, perquè són un grup d'oposició "incòmode" per al govern municipal. Ha subratllat que només els han acceptat dos o tres de les 163 esmenes dels set projectes que ha presentat el consistori en els pressupostos municipals. Una situació que atribueix a una estratègia deliberada per a desgastar l'oposició. "Sabem que hi ha una orde que no es tinguen en consideració les propostes de millora en els textos", ha denunciat.

Per a mi, políticament parlant, Camps continua sent el senyor X, de la trama de corrupció del PP

La portaveu del PSPV a la ciutat d'Alacant també s'ha pronunciat sobre l'actualitat dels casos de corrupció, arran de les condemnes a l'expresident Eduardo Zaplana i les sospites sobre l'exministre valencià José Luis Ábalos que deixa la investigació del cas Koldo. Barceló s'ha confessat "cansada" d'estes notícies, per l'ombra negativa que projecten sobre el conjunt de l'activitat política. "Em resistisc al comentari que tots els polítics són iguals", ha subratllat la socialista, que ha advocat per "expulsar" de les formacions polítiques "les persones que no tinguen un comportament ètic".

Creu que el PSOE ha obrat oportunament amb l'expulsió d'Ábalos (que assegura que no va oferir mai mascaretes a l'administració valenciana), una situació que compara amb la corrupció "sistemàtica" que veu en el PP, on connecta l'etapa de Zaplana amb la de Camps, un govern, este últim, "del qual pocs consellers s'escapen" de les causes penals. "Per a mi, políticament parlant, no judicialment, Camps continua sent el senyor X, de la trama de corrupció", ha afirmat.

l’Alacantí